RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelbotn beste norske

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Svak norsk kombinertdag, da våre beste løpere ikke deltok.

Thomas Kjelbotn hoppet godt og lå på tredjeplass i verdenscuprennet i kombinert lørdag, men i langrennet sviktet han og endte som nummer 27.

Seieren i russiske Tsjajkovskij gikk til sveitseren Tim Hug. Han lå på tiendeplassen etter hoppingen og hadde over minuttet fram til teten, men gikk et suverent langrenn og gikk inn til 27.44,9 i det ti kilometer lange langrennet.

Han slo Björn Kircheisen med 5,7 sekunder. Også tyskeren gikk bra i sporet, for han lå på en beskjeden 13.-plass etter hopprennet.

Tredjeplassen i rennet der ingen av de beste norske var med, gikk til tsjekkeren Miroslav Dvorak. Han var 8,3 sekunder bak Hug i rennet som gikk i 26 minusgrader.

Kjelbotn som gikk ut 52 sekunder etter Jevgenij Klimov, vinneren av hopprennet, men nordmannen tapte til teten helt fra start. Han ble raskt gått inn av en stor gruppe løpere som startet like bak ham. Det ble raskt klart at Kjelbotn ikke hadde det tempoet i sporet han måtte ha hatt for å kjempe om topplassene i rennet.

Han var 1.43,7 minutt bak Tim Hug i mål. Espen Bjørnstad som lå på 23.-plassen etter hoppingen brøt løpet, mens Truls Sønstehagen Johansen som var sist i hopprennet, gikk seg opp til 33.-plassen og ble slått med 2.25,8 minutter. Han gikk et bra langrenn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere