*Nettavisen* Sport.

Kjell har fått orden på dama

Foto: Hesteguiden.com

Kjell Teigen har fått kapable Sivfrøkna i trening og tror hun vinner. Sjekk fredagens Biri-tips.

Det er trav både på Biri og på Jarlsberg denne fredagskvelden, og det innebærer enkel V5-omgang på begge banene. Det er flotte menyer begge steder og det kan bli fine førjulskroner for de som prikker fem rette.

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

Sportspill-redaksjonen tok en telefon til ringreven Kjell Teigen fredag morgen for å sjekke tilstanden med stallens nyervervelse Sivfrøkna som starter i V5-3 på Biri. Og selv om Kjell Teigen er kjent for å være ukuelig optimist på vegne av stallens hester, så var meldingene meget oppløftende.

- Jeg har en hest som er bedre enn favoritten Torpa Jo, og tror Sivfrøkna kan vinne selv fra dødens. Hoppa har fungert utmerket i trening og uten tull og og tøys har jeg veldig god tro på seier, kunne en alltid like smilende og blid Kjell Teigen berette til Sportspill fredag morgen.

Vi tar Kjell på ordet og bankerspiller kapasitetshoppa mot den store favoritten 3 Torpa Jo. 5 Sivfrøkna har ikke vunnet på nitten forsøk, men har levert et par knallsterke løp dette året, de dagene hun har holdt seg på beina. På Momarken 13. juli var hoppa sterk toer bak det store treårstalentet Balder Stjerna (stod 20 meter bak denne da), og på Drammen 28. juni var hoppa utrolig tapper fra tet og målfotoslått av meget gode Ness Tjo Alma (som startet fra 60 meter tilegg).

Voldsom kapasitet
I et V75-løp på Bjerke 18.september galopperte Sivfrøkna i tet runden fra mål og tapte mye, gjorde en helsvett opphenting til tredje ved den anledningen. Vi er ikke i tvil om at Sivfrøkna er klart best kapasitetsmessig i V5-3, og feilfritt tror vi det er en vinner. I formiddagstimene fredag er favoritten 3 Torpa Jo markert på 81 prosent, mens Sivfrøkna er markert på 42 prosent. Vi takker og bukker og går til lukene med bankerspill på Sivfrøkna. Se løpet i videovinduet under:

HTML EMBED
width = 640; height = 360; var flashvars = { playlistfile: 'https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/actions/playlist/mrss/?key=eyJDbGlwVHlwZSI6IlJhY2UiLCJUcmFja0NvZGUiOiJCSiIsIk1lZXRpbmdEYXRlIjoiMjAxMC0wOS0xOCIsIlJhY2VObyI6IjciLCJWYWxpZFVudGlsIjoiMjAxMS0xMS0yNlQxMToxOToxNi40MDk2MjY2KzAxOjAwIn0=%26rtmpt=true&autostart=true&playerready=DrVideo.temp.playerApis.longtail.playerReadyCallback&id=drvideo-theid&name=drvideo-theid&skin=https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/flash/skin/nacht/nacht.xml&controlbar=over', autostart: 'false', id: 'video-player', name: 'video-player', skin: 'https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/flash/skin/nacht/nacht.xml', controlbar: 'over' }; var params = { allowfullscreen="true" : 'true', allowscriptaccess: 'always', wmode: 'window' }; var attributes = { id: 'video-player', name: 'video-player' }; swfobject.embedSWF('https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/flash/player-licensed.swf', 'video-player', width, height, '9.0.115', null, flashvars, params, attributes);

Rangering V5-3: A: 5 B: 3-11-12-10 C: 9-4-1-7-8 D: 6-2

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1:
Vi støter på en meget stor favoritt i V5-1 i form av 9 Ulsrud Troll. Treåringen har utviklet seg flott i høst og har en fin vinnersjanse. Men småvariable treåringer er ikke alltid til å stole på og 81 prosent er drøyt. 4 Nume Balder var nok på defensiven når han galopperte i tet på siste bortre sist på Bjerke. Men dette er en riktig så fin traver og dersom Ernst Petter Knutsen kommer seg feilfritt avgårde er ikke denne mye dårligere enn favoritten.

8 Linus T.G. ville ikke trave på Bjerke sist, men det er en meget fin treåring Geir Vegard Gundersen har her. Og feilfritt er han god nok til å gi favoritten kamp. Fart er det i 7 Lyssjø Faxa og dersom hoppa holder seg unna galoppen er hun farlig. Kan muligens få tet her. 6 Frøy Balder hadde blitt klart slått av nevnte Lyssjø Faxa sist og hang bare med innvendig.
Rangering V5-1: A: 9 B: 4-8-7-6 C: 11-5-3 D: 2-1-10

V5-2:
Stor kvalitetsforskjell på hestene i V5-2. 4 Vinnie Elden var knallgod vinner i lunsjen på Bjerke sist og selv etter startgalopp var fireåringen enerådende i sluttfasen. Feilfritt er det en fin sjanse. 6 Tamarin kommer tilbake etter lang pause. Trener Olav Mikkeborg melder om oppløftende treningsjobb og den toppstammede hoppa settes inn som andrevalg. 8 Valle Virus viste seg kraftig forbedret etter lang pause sist og vant overlegent. Sammen med dyktige Simen Bremseth Jessen må seksåringen være en seierskandidat igjen.

Trønderen 5 Huddølingen er vanskelig å plassere inn her, men vant uanstrengt nest sist på Leangen og det pleier å være god kapasitet i disse trønderhestene. 1 Fintore har stamme av gull, men i følge Kjell Teigen "vet ikke hoppa det selv", og Kjell var ikke særlig optimist når vi pratet med ham fredag morgen. 9 April Spik kan litt og er en mulig kantball for de som jakter de store pengene. Det er ikke lett å få øye på øvrige vinnerkandidater.
Rangering V5-2: A: 4 B: 6-8-5 C: 1-9-13-10 D: 7-12-2-3

Annonse: Øivind Grøstad har igjen sett noe ingen andre ser og byr på et dundersjokk i V75-7 på Klosterskogen

V5-4:
Ny stor favoritt på farten i V5-4 i form av 6 Royal Ducal, men vår klare favoritt blir 3 Obtain. Sagholen-traveren har gjort to flotte løp etter lang pause. Nest sist spurtet Obtain flott fra lederryggen til seier, og sist på Klosterskogen gjorde fireåringen en råsterk opphenting til fjerde etter nærmere 80 meters terrengtap på startsiden. Voltetstart er et lite usikkerhetsmoment da hesten var klønete fra førstespor på Klosterskogen sist.

6 Royal Ducal har tre strake seire, men har nok et vesentlig tøffere løp i kveld. Har imidlertid vist seg god i begge ender og kan legge på til fire strake. 4 French Open har trukket et vanskelig fjerdespor, men kusk Gundersen er svært dyktig i volta. Har vunnet to av sitt livs fem starter og gjorde et fint inntrykk i prøveløpet. 7 Eva Lena Palema har et fint springspor, er nok ikke den tøffeste dama i klassen, men kan få en posisjon direkte.

10 Copa Del Mundo stod på flott fra dødens sist (sjanseløs mot Ecila Bar) og var vel bedre i seiersløpet nest sist. Men har vist fine ting og kan vinne her. 8 Home Made blir lite spilt og sammen med 11 Frenchip G.T er de begge morsomme objekter i jakten om de store kronene. Begges hestene har fin kapasitet.
Rangering V5-4: A: 3 B: 6-4-7-10 C: 8-11-2-5-9-12 D: 1

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Biri

V5-5:
Mange fine hester på farten i et flott spilleløp i V5-5. Vi setter 4 Macho først. Innfridde helenkelt som vår banker på Drammen sist, og i kveld kan Macho få det helt sydd opp i et løp der det garantert blir tøft tempo. Bankeralternativ. Helt perfekt til står 9 King Of the Road i ryggen på startraske 2 Advocate Hall. Variable King Of the Road skuffet litt sist, men har vunnet fire løp i år og med perfekt smyg i kveld kan det være dags for årets femte.

1 Quantum Maximillian blir trolig overfløyet og da blir det sjanseartet for Killingmo-traveren. 7 Dean Hoffmann var brenngod i et sprintløp på Bjerke fjerde sist (30.juni) og vant da på sterke 13.3 mot gode hester. Er variabel, men duger når det stemmer med dagsformen. 12 Mamie's Mustique står svært kjelkete til i spor tolv, men dersom våre antagelser om tøft tempo stemmer, er det ikke helt utenkelig at Berit Tveter Alm sveper alle tilslutt med den formsterke Alf Palema-datteren.

2 Advocate Hall har vi liten tro på. Vant riktignok sist, man da satt en tempoberegnende Vidar Hop i sulkyen. Bjørn Steinseth tilbake som kusk i kveld, og vi tror dette blir for tøft for sjuåringen. 6 Wictoria Laylock får også plass på det største forslag. Har vist formstigning for sin nye eier og trener Kristian Skullerud.

Rangering V5-5: A: 4 B: 9-1-7-12 C: 2-6-3 D: 11-10-8-5

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.