Gå til sidens hovedinnhold

- Kjell Inge Olsen har tillit

Etter tre suksessrike år med Benny Lennartsson ved roret, er Viking nå inne i sin verste sesong på flere år. - Trener Kjell Inge Olsen har vår fulle tillit, sier Bjarne Berntsen i Viking til TV 2 Nettavisen.

To bronsemedaljer de første årene. En fremragende UEFA-cuptriumf over Chelsea og fjerdeplass året etter. Viking-fansen hadde mye å glede seg over de tre årene Benny Lennartsson var hovedtrener i klubben. Men denne sesongen opplever Viking en av sine dårligste sesonger siden 1992.

Klubben kan fremdeles ta femteplassen med seier over Stabæk i siste seriekamp i helgen, men spillet Viking har vist har vært en stor skuffelse.

- Vi vil evaluere sesongen når den er ferdigspilt, da vil vi se på hva som er gått galt i år, sier Vikings administrende direktør Bjarne Berntsen til TV 2 Nettavisen - tydelig skuffet.

Kjell Inge Olsen har tillit

Flere var kritiske da Viking sommeren 2002 offentliggjorde at Kjell Inge Olsen skulle bli Vikings nye trener de neste tre årene. Kritikerne pekte blant annet på at han var uerfaren, og hadde hatt ett opphold på to år fra treneryrket.

Men Bjarne Berntsen vil ikke legge skylden på den nyansatte treneren for klubbens svake resultater.

- Nei, Kjell Inge Olsen har vår fulle tillit og støtte, sier Bjarne Berntsen.

- Mener du det var feil av Viking å ikke gi suksesstrener Benny Lennartsson en sesong til?

- Dette er interne detaljer jeg ikke vil gå ut med, så jeg vil ikke gi noen kommentar til spørsmålet, sier Bjarne Berntsen.

Publikumssvikt

Viking har merket en merkant nedgang i publikumsstallene denne sesongen. Fra et snitt på 7500 forrige sesong, har besøket denne sesongen synket til godt under 7000.

- Jeg mener ikke publikum i Stavanger er kravstore. Vi får det vi fortjener, sier Bjarne Berntsen nøytralt.

Han har tro på at neste sesong skal bli en langt bedre historie enn denne. Ved sesongsstart 2004 tar Viking i bruk en splitter ny stadion i Jåttåvågen med en kapasitet på 13800 tilskuere.

- Vi skal evaluere denne sesongen etter kampen mot Stabæk, og satser alt på å være tilbake i toppen neste sesong, forteller en optimistisk Bjarne Berntsen.

Forsterkninger

Viking har i løpet av denne sesongen hentet inn stortalentet Jone Samuelsen, stopper Frode Hansen og spissen Andre Schei Lindbæk. Bjarne Berntsen utelukker ikke flere forsterkninger foran neste sesong.

- Vi i Viking er hele tiden på jakt etter forsterkninger, sier Vikings direktør - uten å være villig til å røpe navn.

PS: De siste to sesongen har Viking mistet to av sine aller beste spillere. De finske landslagsstopperne Hannu Tihinen og Toni Koivasto har forsvunnet til henholdsvis Anderlecht og Djurgården.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft