*Nettavisen* Sport.

Kjelling: - Fantastisk gøy

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix

HAMMAMMET (TV 2 Nettavisen): 1,1 millioner seere så håndballgutta banke Sverige i går. - At en million nordmenn ser på oss er fantastisk gøy, sier Kristian Kjelling til TV 2 Nettavisen.

03.02.05 08:06

Mens håndballjentene har samlet det ganske land foran TV-skjermene nærmest årlig i store mesterskap, har guttene stort sett fått gå i fred på gaten. Bare de mest interesserte visste hvem Kristian Kjelling var for et par uker siden.

- Helt fantastisk
Men etter håndballguttenes eventyrlige spill i Tunisia, har de blitt hele landets yndlinger på rekordtid. Tirsdagens kamp mot Sverige ble sett av 1,1 millioner seere.

- Det er helt fantastisk. Vi synes selvsagt at det er moro at vi har klart å lykkes nå, og at det er så mange som setter pris på det, og synes det er moro å følge oss, sier Frode Hagen til TV 2 Nettavisen.

Kristian Kjelling er kanskje blitt den største favoritten av dem alle. Men han klarer ikke helt å forholde seg til interessen hjemme i Norge.

- At en million nordmenn ser på oss er fantastisk gøy, men det klarer ikke vi å merke her nede, forklarer han.

Men han merker litt at det de driver på med, blir lagt merke til.

- Vi opplever det egentlig ikke her nede. Bortsett fra at det er ti ganger så mange journalister enn det pleier å være. Jeg får jo meldinger hjemmefra med «hold deg i Afrika, dette tar helt av.» Det er jo bare gøy. Det er alltid gøy når presse og folk rundt bryr seg, sier Norges toppscorer i VM så langt.

Resultater
Kjelling har sin teori om hvorfor guttene har levd i skyggen av jentene. Han vil ikke være med på at håndballherrene har manglet profiler de siste årene.

- Greia er at jentene har hatt resultater. Det har vært så mye prat rundt dette, men det er bare resultater det dreier seg om. At herrelandslaget ikke har hatt profiler, er bare fordi vi ikke har hatt resultater, mener han.

En teori Frode Hagen støtter fullt ut.

- Når vi nå viser at vi kan kjempe mot de beste, så viser det seg at interessen er der også. Vi synes det er kjempeartig at folk setter pris på det vi gjør, sier han.

Nå er det bare å håpe at guttene slår Spania og opprettholder interessen i årene som kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.