Kjelling ba om ansvar

Da Norge fikk sjumeterskast et halvt minutt før slutt, ba Kristian Kjelling om ansvaret og holdt på å bli helt.

ST. GALLEN (TV 2 Nettavisen): SERBIA OG MONTENEGRO - NORGE 26-25: Norge hadde bommet på tre sjumeterskast tidligere i kampen, to ved Alexander Buchmann og en ved Kjetil Strand, da Kristian Kjelling ble lagt i bakken et halvminutt før slutt.

Landslagssjef Gunnar Pettersen sendte Buchmann frem nok en gang, men Kjelling ville det annerledes.

- Jeg har som prinsipp at den som blir tatt ikke skal ta straffekastet, og Kjelling blir tatt, så da spør jeg Alex om han tør å ta den. Han sier ja og jeg sier at jeg tar ansvaret for resultatet. Da har det gått litt tid og så kommer Kjelling bort til meg og sier ”jeg kan ta den”. Da gjør jeg om, forklarer Gunnar Pettersen om hva som skjedde.

Kjelling hadde scoret på et sjumeterskast tidligere i kampen og hadde lyst til å prøve seg igjen mot Arpad Sterbik i det serbiske målet.

- Jeg har skutt på de keeperne tusen ganger i Spania og på den siste spurte jeg om jeg ikke kunne få ta den, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ademar Leon-proffen satte ballen sikkert i mål og utlignet til 25-25. Men til tross for at han scoret på sine to forsøk fra sjumeterslinjen, tror ikke Kjelling han er tilbake som førstevalg på straffene.

- Det tror jeg ikke. Jeg synes Alex har vært flink hele veien, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.