RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelling går for gull

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Etter en skuffende debutsesong i Portland San Antonio går Kristian Kjelling nå for gull.

Kristian Kjelling er norsk håndballs store stjerne. Før forrige sesong tok han turen fra Ademar Leon til storklubben Portland San Antonio. Målsettingen før sesongen var å fylle pokalskapet hjemme i Pamplona.

- Nestensesong
- Nå går vi for gull. Dette er en stor klubb som bare tenker på de store titlene, sa han til Nettavisen den gangen.

Derfor ble det stor skuffelse da klubben måtte avslutte sesongen uten en eneste tittel.

- Det ble egentlig en nestensesong. Vi spilte til tider bra, men nådde ikke helt opp og satt igjen uten noe, oppsummerer 26-åringen.

Selv fikk han store deler av sesongen ødelagt av skader. Først var det en strekk i magemuskulaturen som holdt ham ute, så begynte kneet å trøble, før en lyskestrekk ødela sesongens siste måneder.

- Det ble en skadesesong for meg. Jeg måtte hele tiden jobbe meg tilbake og nådde egentlig aldri mitt nivå, sier Kjelling.

Storspilte etter VM
Etter VM-nedturen i Tyskland løsnet det for alvor for Kjelling i klubblaget. Han storspilte i storkamper og håpet om edelt metall steg i Portland.

- Da jeg kom hjem fra Tyskland, gikk det veldig bra, men så kom strekken og satte meg egentlig ut resten av sesongen, forklarer han.

Han ofret seg og tok en sjanse på comeback i semifinalen i Mesterligaen. Men han klarte ikke å løfte laget det nødvendige hakket som måtte til. Det ble sammenlagttap 64-65 for Kiel, som til slutt stakk av med den store pokalen.

Man får aldri vite om en skadefri Kjelling ville vippet seieren i spansk retning.

- Det er umulig å si. Men jeg liker å tro at jeg kunne bidratt med det lille ekstra, sier kjelsåsgutten.

Vil vinne Mesterligaen
Denne sesongen ønsker stjernegalleriet fra Baskerland å revansjere seg.

- Det er klart det. Vi er sugne på å gjøre det bra. Vi vil ha en tittel denne sesongen.

Og det er ingen tvil om hvilken tittel som står øverst på ønskelisten.

- Mesterligaen henger høyest. Etter det kommer ligaen, mener Kjelling.

Sist sesong var det Portland San Antonio og Ciudad Real som dominerte i Spania. Kjelling & co sendte sine rivaler ut av Mesterligaen, men Ciudad tok igjen ved å vinne serien. Denne sesongen spår Kjelling at det blir tre lag som kjemper om gullet i Spania.

Tror på Barcelona
- Jeg tror Barca henger seg på. Med det laget de har nå, så blir de vanskelig å slå. De har også en ny trener som gjør alle lag han jobber med gode. Det blir nok de tre store det står mellom, mener han.

Barcelona har i sommer hentet inn Kjellings tidligere trener i Ademar Leon, Manuel Cadenas Montañés. Han har forsterket stallen kraftig. Kasper Hvidt, Demetrio Lozano og Albert Rocas er alle hentet fra Portland. I tillegg er blant andre den argentinske storskytteren Eric Gull kommet fra Valladolid.

- Mange sier at vi på papiret er svekket med dem som er borte, men finner vi rytmen og spiller spillet vårt, så er vi gode, sier Kjelling.

Portland San Antonio åpner sesongen hjemme mot Arrate 15. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere