*Nettavisen* Sport.

Kjelling mistet hodet

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Kristian Kjelling spilte en stor kamp og scoret tolv mål for Norge. Men han kan takke Steinar Ege for at han ikke ble syndebukk mot Tyskland.

NORGE – TYSKLAND 27-27: Kristian Kjelling var til tider et angrep alene mot Tyskland, men da Norge hadde sjansen til å avgjøre kampen til sin fordel, holdt han på å ødelegge alt.

Så ikke på klokken
Norge hadde en spiller mer på banen og ballen. I stedet for å holde seg til den avtalte angrepsvarianten, gikk Kjelling for skudd. Det kunne blitt skjebnesvangert. Tyskland fikk en ny sjanse til å stjele poengene, men en fantastisk parade av Steinar Ege reddet et norsk poeng.

- Jeg bør orientere meg om tiden. Der skal jeg aldri skyte så tidlig. Om jeg hadde scoret eller andre hadde scoret, vet vi ikke. Men jeg må ikke ta den sjansen, for Tyskland får et angrep på slutten som kan senke oss, innrømmer han.

For Kjelling visste ikke at det var et halvminutt igjen å spille da han fyrte løs mot det tyske målet.

- Jeg er så het i toppen at jeg konsentrerer meg om trekket og hva vi skal gjøre, i stedet for å bruke pæra litt og kikke opp på klokken, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Det er litt Kjelling
Og for Gunnar Pettersen ble det hele en ny erfaring.

- Det er jo litt Kjelling, det. Det er positivt ment. Han er i sin verden hvor han skal lage mål, og har ikke peiling på hvor lenge det er igjen. Nå lærte jeg altså det at jeg også må si hvor lenge det er igjen når det nærmer seg slutten, smiler landslagssjefen.

Pettersen valgte å starte med Frode Hagen fremfor Kjelling mot Tyskland. Hovedårsaken var at han ville få i gang det kollektive angrepsspillet, som han ikke synes fungerer med Kjelling på banen.

- Vi har to av verdens beste venstrebacker. Hvis vi skal kjøre med en hele tiden, så blir vi for det første lette å lese, og for det andre så ville vi ikke utnytte den styrken det er å ha to som er litt ulike, forklarer han.

Toppscorer i VM
Og Kjelling aksepterer begrunnelsen Pettersen kom med på spillermøtet før kampen.

- Jeg er hundre prosent lojal mot det valget Gunnar tok. Det kommer ikke en sur mine fra meg. Frode er en fantastisk spiller som jeg har sett opp til i mange år. Det er beklagelig at vi ikke får nok kollektivt spill når jeg er innpå, men da har vi noe å jobbe med, sier han.

Ademar Leon-spilleren har nå scoret 34 mål i VM, og er med det toppscorer i turneringen. Men selv tenker han ikke så mye på akkurat det.

- Hvis vi vinner mot Egypt, og jeg har scoret null mål på ti forsøk, så driter jeg i det. Vi må bare vinne, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.