RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelling sier nei til Norge

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kristian Kjelling gir seg med flagget på brystet.

Kristian Kjelling (27) gjør som Glenn Solberg, Frode Hagen, Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzen - gir seg på håndballandslaget.

– Jeg har vondt i kneet, og føler det har vært nok slitasje på kroppen. Derfor gir jeg meg, sier Kjelling til NRK.

Stjerneskytteren har slitt med kneproblemene i flere år. Det ble spesielt godt lagt merke til under håndball-EM i januar, hvor Kjelling tilbrakte store deler av mesterskapet på benken.

Pettersen underrettet
Han fortsetter med proffhåndball i Spania, for klubben Portland San Antonio. Tidligere har Kjelling vært storskytter for Vestli, Drammen og Ademar Leon.

27-åringen har allerede underrettet landslagssjef Gunnar Pettersen.

- Han sa at det var forståelig, men ikke hyggelig for landslaget, forteller Kjelling om trenerens reaksjon på avgjørelsen.

Men Oslo-gutten understreker at dette ikke betyr at han aldri vil ikle seg den norske landslagstrøyen igjen.

- Jeg tror nok at jeg på et tidspunkt kommer tilbake til landslaget igjen når kroppen er bra. Det har vært en drøm for meg å spille på landslaget siden jeg var liten, sier Kjelling.

(Kjellings historie - les mer under bildet)

Ungt talent
Kristian Kjelling var seks år da han startet sin håndballkarriere i lokalklubben Kjelsås i Oslo. Her hadde han sin far, Eldar, som trener. Han spilte sin første A-lagskamp for samme klubb som 16-åring. Den gangen i 2. divisjon.

Bare ett år etter debuten hadde den storvokste (197 cm) bakspilleren markert seg så mye at han fikk tilbud fra eliteserieklubben Vestli. Der fikk han ikke være mer enn et år, før toppklubben Drammen hentet det da 18-årige stortalentet. Han fikk tre år i Buskerud, før utlandet fristet.

Kjelling har ikke spilt profesjonelt i noe annet land enn Spania. Da han som 21-åring ble hentet til spanske Ademar Leon var han en av tidenes yngste profesjonelle håndballspillere. Han ble toppscorer i den spanske ligaen og gikk senere til Portland San Antonio

På landslaget debuterte han i en treningskamp mot Sveits i Namsos 29. mai 1998, men det var først under VM i Tunisia i 2005 at Kjelling fikk sitt store gjennombrudd. Han er i dag en av landets mest profilerte spillere. Han har 101 landskamper og på disse har han scoret 346 mål.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere