*Nettavisen* Sport.

Kjeltringen tar Bergen med storm

Foto: hesteguiden.com

Trollmannen Kjell Teigen har gjort underverker med en ny kapabel krabat, og vi nøler ikke med å bankertippe igjen som vi gjorde sist i V65'en på Biri. .

06.06.09 12:00

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Bergen Travpark er arena for ukens V75-omgang, og det er en rekke sportslige godbiter å se frem til. Hovedoppslaget er Ketil Hansens Minneløp for varmblodseliten hvor 200.000 kroner venter vinneren, men det er også høyt doterte løp for de 4-årige for begge raser. Det er mange tunge favoritter innenfor V75-spillet denne lørdagen, men historisk sett har det veldig ofte vært høye utbetalinger i Bergen.

Dersom du er alene om å ha 7 rette på lørdag, vinner du 44 millioner!

Vår banker for dagen brukte konkurrentene som rundingsbøyer i sin siste start til en enkel seier på flotte 27.9 over en sprint, og mot om mulig enda enklere motstand er 14 Kjeltringen i V75-innledningen normalt snakk om en klink vinner på ny. Med omvendt volte og løpesnor fra 20 meter tillegg anser vi galoppfaren for å være minimal, og Spikeld-sønnen må være syk for dagen for å tape dette løpet. Treneren melder om at hesten har sett fin ut etter det siste løpet, og da ser vi ingen grunn til å gardere den store favoritten.

Vi går tynt
I hhv V75-3 og finalen ser det rimelig oversiktlig ut, og i den tredje avdelingen sender suksesstrener Jan K. Waaler ut styrkefenomenet 2 Royale i Haukås-løpet med 100.000 kroner til vinneren. 4-årshoppa har vært bunnsolid i innledningen på årets sesong, og triumfen i den siste starten på fine 15.9 full vei ble av den enkle sorten. Ved den anledningen var det tidlig tetkjenning som gjaldt, men på lørdag må trolig Joyau D`amour-datteren avgjøre via de tunge veien utvendig for tetløpende 3 Sweet Case.

Hun løste den oppgaven i årsdebuten, men det er ikke dermed sagt at hun gjør det på ny. Sistnevnte er utrolig god på sitt beste, og Dream Vacation-datteren var tross alt lett joggende på 13.8 i den nest siste starten før hun ble offer for en sjenering sist. 4-årshoppa til Trond Thorseth er således meget spennende som en foreløpig 20-prosenter, og vi krysser.

Et flott stayerløp venter oss i den avsluttende avdelingen, og vi står på to hester på samtlige forslag. Distansen er trolig midt i blinken for 11 Langelidgutten, og i en feilfri (god plass i volten og løpesnor bør borge for feilfri avgang) utgave er Varenne-sønnen hesten å stå i mot til slutt. Etter å ha mistet aksjonene litt rundt den siste svingen sist avsluttet 6-åringen som en vind ute i banen til en herlig triumf på solide 13.9 full vei, og dersom det helsemessige er på stell venter trolig en ny seier.

Vi kan dog ikke gå utenom 7 Sierra Victory, og vi betaler for den svært kapable Dream Vacation-sønnen på samtlige forslag. Vi banket 4-åringen som tilhørte årgangstoppen i fjor i sin årsdebut, men ved den anledningen ble det tidlig galopp. Vidar Hop sender nok Waaler-traveren fremover direkte, og på en distanse han tidligere har vist at han takler til fulle skal det være snakk om en hyggelig vinnersjanse for det foreløpige femtevalget i spillet.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jevnt blant flere
De to mest åpne løpene for dagen ser ut til å være i hhv V75-2 og V75-5, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. I 3-årsløpet i den andre avdelingen går vi litt og venter på at 6 Rex Palema skal slå ut i full blomst, og Gidde Palema-sønnen som er i trening hos Kjell Håkonsen er den klart mest spennende i løpet som en foreløpig 13-prosenter i spillet!

10 Stjernejerven i den femte avdelingen er vond å vinne med, men i dette løpet syntes vi Jærvsøfaks-sønnen går ned en klasse. 6-åringen har møtt knallgode hester hele veien, og innsatsen til sølv på flotte 27.4 full vei i den siste starten var av beste merke. Krogh-traveren er foreløpig kun markert på 19 % av de innleverte kupongene, og vi mener da det er snakk om en klart underspilt hest!

Herlige oppgjør
Vi kommer til å bli vitne til to rivende oppgjør i hhv V75-4 og den sjette avdelingen. I den fjerde avdelingen skal 10 feiende flotte 4-årige kaldblodshester fordelt over tre distanser ut å kjempe om 100.000 kroner i Kong Olavs Æresløp, og vår favoritt til å kamme hjem den gjeveste sjekken blir 10 Særpefanten. Moe Odin-sønnen har utviklet seg voldsomt over vinteren, og måten han tok ned Bork Odin på i den siste starten står inngir tillit. Det er aldri lett å hente lange tillegg, men i et løp med relativt få hester i tror vi Mjølnerød-traveren får tidlig kontakt. Tøffest i mot blir trolig 9 Lome Mix, og Hasle-traveren som kommer til start med gode treningsrapporter i ryggen krysses tidlig.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det kommer til å gå luftig for seg ned startsiden i V75-6 med en rekke svært startkjappe hester bak bilen, og et eventuelt tøft tempo underveis kan 7 Navy Seal U.S. profitere på til slutt. Varenne-sønnen har imponert voldsomt ved sine tre triumfer i år, men ved denne anledningen er det litt opp til eksamen. Variable 4 Megaman Neo vant fjorårets oppgjør, og på sitt beste kan Super Arnie-sønnen meget vel gjenta den bedriften. Klart mest herdet i løpet er 6 Cromwell, og Midtfjeld-traveren som hoppet vekk seieren sist er en naturlig gardering.

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Bergen Travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 108, 420, 960 og 1920 kroner som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

I tillegg har vi satt opp to Dagens Dobbel-forslag på hhv 100 og 300 kroner som du kan kjøpe her .

Kjøp en bong og se løpene på NRK2 kl. 18.00-18.45!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.