*Nettavisen* Sport.

Kjempehopp av Anders Bardal

Foto: Primoz Lovric (Scanpix)

Bare én meter bak sin personlige rekord i andreomgangen i Planica.

18.03.11 18:24

Gregor Schlierenzauer fra Østerrike vant fredagens verdenscuprenn i skiflyging i Planica med hopp på 219 og 226 meter.

Thomas Morgenstern og Martin Koch sørget for at det som så mange ganger før ble tre østerrikere på pallen.

Beste nordmann ble Anders Bardal på femteplass. Trønderen var nummer elleve etter førsteomgang etter et hopp på 200 meter, men fikk skikkelig klaff i finalehoppet.

Droppet Vikersund
Bardal landet på 224,5 meter, som bare er én meter bak hans personlige rekord. Hoppet var også konkurransens nest lengste.

Anders Bardal droppet rennene i den nyombygde Vikersundbakken tidligere i vinter, for å konsentrere seg om å finne formen til VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Selv om han gikk glipp av muligheten til å sette en ny personlig rekord, angrer han neppe nå. Bardal fant formen og leverte solide bidrag til norsk sølv i begge lagkonkurransene i VM.

Nå har han altså tatt med seg VM-formen til Planica, der det er lagkonkurranse lørdag og et nytt individuelt renn søndag.

Fem blant de 15
Norge leverte for øvrig en grei laginnsats. Ingen klarte å blande seg inn i pallkampen, men fem nordmenn var blant de 15 beste.

Verdensrekordholder Johan Remen Evensen og tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren var best av de norske etter første omgang fredag. De var henholdsvis nummer sju og åtte etter hopp på 210 og 208,5 meter. Begge falt to plasser nedover etter finale hopp på 205,5 og 200 meter.

Tom Hilde ble nummer 14 og Anders Jacobsen 15, mens Ole Marius Ingvaldsen ikke kvalifiserte seg for finaleomgangen.

Hilde: - Hater meg selv
Tom Hilde har lite positivt å si om sin egen innsats etter 14.-plassen.

- Av og til hater jeg meg selv for å gjøre de dummeste feilene i verden. I dag gjorde jeg et virkelig bra prøvehopp, og så faller jeg tilbake på et defensivt nivå i konkurransen. Akkurat nå er jeg sint. I morgen må utfordringen bli å være så offensiv som mulig i alle de tre hoppene, ikke bare i ett, skriver Hilde på sin hjemmeside.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.