Gå til sidens hovedinnhold

Kjempehopp ga andreplass

Roar Ljøkelsøy slo til med et kjempehopp i andre omgang, og hoppet med det rett opp på pallen.

Det så mørkt ut ved pause for det norske gullhåpet Roar Ljøkelsøy. Han lå på 18. plass, hele 22,8 poeng bak Janne Ahonen.

Et hopp på 140 meter, tre meter kortere enn Sigurd Pettersens bakkerekord i Oberstdorf, sørget for at trønderen hoppet seg opp fra 18. til andreplass i andre omgang. Farten var satt opp én avsats, og de fleste la på meter, men ingen var i nærheten av Ljøkelsøys lengde. Nest lengst var Janne Ahonen med 133,5 meter.

Dette er første gang Roar Ljøkelsøy klatrer opp på pallen i et hoppuke-renn.

- Nå er kampen om sammenlagtseier i hvert fall ikke over. Det er bare noen få meter som skiller, sa Roar Ljøkelsøy til NRK rett etter finaleomgangen.

Skuffet Bystøl
Lars Bystøl lå som beste nordmann etter første omgang. Han lå på 10. plass, men skuffet stort i andre omgang med et hopp på 122 meter. Bystøl ble til slutt nummer 17.

- Misfonøyd. Alt kan forbedres, sa en tydelig sur Bystøl til NRK etter finaleomgangen.

Ahonen overlegen
Janne Ahonen hoppet lengst og ledet til pause i Oberstdorf. Finnen hoppet 127 meter - to meter lenger enn nestemann. Beste nordmann etter første omgang er Lars Bystøl på 10. plass. Bystøl hoppet 120 meter og ligger 15,1 poeng bak Ahonen.

Roar Ljøkelsøy skuffet seg selv og norske hoppentusiaster med et hopp på 116 meter. Det holdt likevel til å slå ut landsmannen Bjørn Einar Romøren.

Alle de norske gikk videre med unntak av Bjørn Einar Romøren. Henning Stensrud gikk videre som "lucky loser". Stensrud ble slått i duell med Wolfgang Loitzl.

- Jeg må satse på verdenscupen. Hoppuka er over, sa en misfornøyd Bjørn Einar Romøren til NRK.

Rennet i Oberstdorf er det eneste i hoppuka hvor utøverne duellerer mot hverandre to og to i første omgang. Vinneren av hver duell går videre til finaleomgangen, sammen med de fem beste taperne.

TV 2 Nettavisen fulgte rennet i Oberstdorf direkte

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken