Gå til sidens hovedinnhold

Kjempeminus for Fjørtoft

Lillestrøm SK AS gikk nesten 18 millioner i minus i fjor. Men 2005 ser lysere ut for Jan Åge Fjørtoft & Co.

- Det koster å snu et selskap som er på vei nedover, sier styreleder og investor Per Berg til TV 2 Nettavisen.

Berg og entreprenørselskapet Øie AS kom inn og overtok driften av LSKs elitesatsning fra 1. januar 2004.

- Det klart beste økonomisk sett ville vært å gjennomføre en konkurs i slutten av 2003. For da var selskapet insolvent. Vålerenga slo sitt selskap konkurs, men vi gjorde det ikke og tok dermed med oss en del kostnader videre, forteller Berg.


38 minusmill. siden 2001
I fjor fikk Åråsen-klubbens aksjeselskap 36,4 millioner i inntekter, mens vel 54 millioner gikk ut av kassen. Kostnadene økte med ni millioner fra 2003 til 2004. Det gir røde tall for fjerde året på rad og et samlet underskudd siden 2001 på rundt 38 millioner. Øie AS bidro med 18,2 millioner i konsernbidrag til Lillestrøm Sportsklubb AS i fjor.

- Med spillerkjøp tilførte vi 22-23 millioner i fjor, og håper å slippe unna med syv-åtte millioner i 2005 og null til neste år, sier styreleder Berg.

Lillestrøm Sportsklubb AS har 18 millioner i gjeld og en negativ egenkapital på 4,5 millioner, viser 2004-regnskapet.

Fikk 470 LSK-kamper
- Vi ser lyst på fremtiden, og har klart å øke inntektene til 42-43 millioner denne sesongen, mens kostnadene er kuttet til rundt 50 millioner. Jeg tror vi kan løfte inntektene til 60 millioner i løpet av de tre neste årene, men vi må samtidig innse at vi aldri kan nå like høyt som storby-klubbene.

Sier Per Berg, som selv fikk mer enn 470 kamper for Åråsen-laget, og som ble seriemester i 1976 og tok cupgull to år senere.

- Vi hadde to valg i begynnelsen av fjoråret; enten å skjære kostnadene helt ned til beinet og ikke erstatte spilleravganger, eller å satse og skaffe spillere som Robert Koren og Christoffer Andersson. Det verste økonomisk sett ville vært å ligge i bunnen av eliteserien, da er det bedre å være i toppen av 1. divisjon. Og for at vi skulle henge med, måtte vi satse en del. Det har vi fått tilbake i form av bedre fotball, gode sportslige prestasjoner og mer inntekter, forteller styreleder Berg.

Håper på balanse og gull
Som begrunner pengeinnsprøytningen sin med at Romerike trenger et bra fotballag, og at LSK har mye å si for identiteten i området.

- Til en viss grad er jeg forberedt på å overføre penger i 2006 også. Vi har penger å legge ut, men ikke 25 millioner hvert år. Men jeg tror ærlig og oppriktig at vi skal drive i balanse fremover.

Berg tror på en jevn cupfinale mot Molde, men håper at de gule tar sitt første cupgull på tyve år.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?