RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempemiss av Kah

FOSSHAUGANE (TV2 Nettavisen): Pa Modou Kah kommer garantert ikke til å sove godt i natt. VIF-spilleren bommet mutters alene med keeper i oppgjø ret mellom Sogndal og Vålerenga. De fleste ville scoret i tilsvarende situasjon.

(Sogndal-Vålerenga 0-0): Men han var ikkje alene om å misse store sjanser. Også Håvard Flo burde funnet nettmaskene.

Vålerenga var nærmest seieren i en tøff batalje der både Håvard Flo og Pa-Modou Kah spolerte muligheten til å bli matchvinner.

Flo hadde dessuten en lobb i tverrliggeren før hvilen, så dette var dagen da ballen ikke ville i mål. I tillegg stod Sogndal-keeper Terje Skjeldestad frem som banens ener med en rekke flotte redninger.

Dobbeltredning

Spesielt dobbelredninga i første omgang da Erik Hagen headet fra corner og Tom Henning Hovi skjøt direkte på returen, var det klasse over. Vålerenga styrte mye i første omgang, og da Ardian Gashi lurte Sogndals offsidefelle og spilte Kah gjennom for blankt mål, trodde alle på VIF-ledelse.

– Utrolig irriterende å brenne den muligheten. Skulle så gjerne vært matchvinner, men i fotball kan sånt skje, forklarer en sliten Pa-Modou Kah etter å ha gjort manns jobb på Fosshaugane.

Styrte

– Vi lyktes med å sette Sogndals midtbane tidvis ut av spill med tette markeringer, og det forundrer meg at Sogndal lå så langt tilbake. Vi styrte denne kampen og kunne vunnet mot et av de beste hjemmelagene i tippeligaen. Sånn sett er ett poeng bra, mente en sympatisk Pa-Modou Kah overfor TV 2 Nettavisen.

Også SIL-keeper Terje Skjeldestad var fornøyd med det ene poenget.

– Jeg visste på forhånd at VIF er vanskelige å slå. De er godt organisert og jobber hardt akkurat som oss. Derfor ble dette en tøff batalje med mye dueller og litt for mye langballer. Men vi må for all del ikke være skuffet over uavgjort i dag, mener Skjeldestad som har hatt en flott sesong til nå og bare sluppet inn fire baklengs på hjemmebane. VIF-kampen var Sogndals 14. strake uten tap på hjemmebanen Fosshaugane.

Fornøyd

– Det fungerer veldig bra for min del, men det skal også sies at Marco og Raoul feier godt unna foran meg. Og vi skal være med og kjempe om medaljene fremover. Den saken er klar, sier banens beste, Terje Skjeldestad.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var sånn passe fornøyd med det ene poenget, og mener VIF lyktes fullt ut med det taktiske opplegget der SIL-midtbanen ble markert bort. Men enda en gang må VIF-sjefen erkjenne at motstanders keeper blir utropt til banens beste spiller.

Mange skader

– Dette har skjedd flere ganger og forteller at vi skaper sjanser nok til å vinne. I dag holdt det nesten i en kamp der begge lag ville mye, men ikke fikk spillet til å gli, mener VIF-treneren, overfor TV 2 Nettavisen.

For Sogndal kan skadesituasjonen bli prekær den nærmeste tida. Rune Buer Johansen haltet av banen ti minutter før slutt med ankelskade, og fikk dessuten sitt femte gule kort og står over Brann-kampen. Duoen Ousman Nyan og Christian Kalvenes er begge usikre, men kan være tilbake om en uke. Det samme gjelder Robbie Russell som vil styrke Sogndals offensive spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere