Gå til sidens hovedinnhold

Kjempenedtur for Solberg

Var med i seierskampen da han måtte bryte.

Solberg hadde kjørt meget godt store deler av dagen, og var på annenplass sammenlagt før han fikk trøbbel. Ifølge wrc.com skal venstre hjørne på framsiden av nordmannens Ford Fiesta ha blitt skadd. Han måtte dermed bryte etter litt over 12 kilometer på fartsprøve nummer sju.

Solberg kan stille opp igjen lørdag, men er ute av kampen om de beste plasseringene.

Mads Østberg var heller ikke uten problemer. Han slet med drivverket på bilen, og det er usikkert om han fullføre rallyet. Han ble nummer 24 på den sjuende fartsprøven.

– Jeg skal prøve å komme meg gjennom den siste fartsprøven, men jeg vet ikke om det er mulig. Vi får se, sa Østberg. Det gjenstår en prøve fredag.

Finnen Mikko Hirvonen leder rallyet med ett minutt foran Jevgenij Novikov fra Russland i sammendraget.

– De faller av som fluer. Jeg må sørge for at jeg ikke gjør noen feil. Det er fortsatt lenge igjen (av rallyet). Jeg må være konsentrert, sa Hirvonen.

Hirvonen har vunnet tre av fredagens seks første fartsprøver.

Den tredje nordmannen som er med i Rally Italia i år, Andreas Mikkelsen, ligger på sjuendeplass. Fra ham og fram til Hirvonen skiller det 4.07,5 minutter.

Loeb krasjet
Sebastien Loeb, som allerede har sikret seg VM-tittelen i år, tok ledelsen og vant den første fartsprøven, men allerede på den tredje prøven var han uheldig og krasjet. Franskmannen ble tvunget til å bryte.

Petter Solberg innledet rallyet med to tredje- og to annenplasser. Han endte riktignok helt nede på en niendeplass på den femte fartsprøven, men tapte ikke mye til Sebastien Ogier som vant den prøven.

Østberg innledet med fjerdeplass. Han fikk deretter en sjetteplass, før det ble to nye fjerdeplasser og en litt skuffende 12.-plass på den femte fartsprøven.

Andreas Mikkelsen endte på femteplass på fartsprøve nummer sju, som er hans beste resultat til nå i Rally Italia.

Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag. (©NTB)

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday