RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Kjemper desperat mot nedrykk

Andrelagene til toppklubbene i Norge kjemper desperat mot nedrykk. Se hvordan din klubb ligger an her.

Hvor godt gror det i klubbene? Vi har tatt et titt på hvordan klubbenes andrelag ligger an i divisjonssystemene, samt en liten sniktitt på juniorene. Det brenner under føttene for flere av klubbenes 2. divisjonslag, mens det kan gå mot opprykk for enkelte av andrelagene.

På juniorsiden gror det godt i flere klubber, mens det er andre klubber som sliter noe mer. Andreas Morisbak skrev følgende tidligere i år om norsk utviklingsarbeid på fotball.no:

- Det er gjort et ganske omfattende grunnlagsarbeid over tid på utviklingssiden, som har kommet et godt stykke på vei i positiv retning - og der resultatene begynner å vise på den oppvoksende kunstgressgenerasjonen.

G-19 Telenor Cup
I junorcupen spilles det lørdag 4.runde (se oppsettet her), eller 1/8-delsfinale. Oppsettet er som følger:

Stabæk - Sarpsborg 08
Rosenborg - Molde
Brann - Viking
Bærum - Odd Grenland

Tromsø ble slått ut i forrige runde av Rosenborg, mens Lyn tapte mot Bærum. Odd Grenland slo ut Vålerenga og Fredrikstad måtte se seg slått av naboene Sarpsborg. I runden før forsvant Bodø/Glimt etter tap mot Tromsø og Start tapte mot Asker. Lillestrøm tapte i første runde mot Follo. Asker slo ut Strømsgodset i første runde, Asker slo også ut Sandefjord i kvalifiseringen.

Landslag: G 18
I den siste troppen til Norges G18-lag hadde følgende Tippeligalag spillere med:

Rosenborg(2), Bodø/Glimt(1), Vålerenga(1), Start(1), Viking(1), Lillestrøm(1), Stabæk(3).

10 av 18 spillere var fra Tippeligaklubber, mens 4 spillere var fra lag utenfor Tippeligaen. 2 spillere er for øvrig i Manchester City (Omar Elabdellaoui og Abdissalam Ibrahim).

Under følger en liten gjennomgang av andrelagene til Tippeligaklubbene samt noen av juniorlagene.

Live: Du kan følge alle rekruttkampene i Nettavisens livesystem. Klikk på vis flere kamper i venstre hjørne for å se alle kampene som følges.

Rosenborg
Rosenborgs andrelag ligger på en 4.plass i sin avdeling (2.divisjon avdeing 2), bak Hødd, Kristiansund og Follo. Se tabellen her.

Molde
Molde 2 ligger på en 10.plass i sin avdeling, den samme som Rosenborg 2. Molde 2 har 23 poeng, 3 poeng over den øverste nedrykksplassen. Se tabellen her.

Odd Grenland
Odd Grenland 2 leder sin avdeling i 3.divisjon (avdeling 10). Laget ligger 2 poeng foran Skarphedin. Se tabellen her.

Stabæk
Stabæks andrelag ligger på en 6.plass i avdeling 4 i 2.divisjon. Laget har 29 poeng og har 12 poeng ned til nedrykksplass og 8 poeng opp til toppen. Se tabellen her.
G-19 hos Stabæk ligger på en 6.plass i sin interkretsavdeling, 7 poeng bak Bærum. Se tabellen her.

Brann
Brann 2 ligger i 3.divisjon avdeling 14, 1 poeng bak Austvoll på en andreplass i serien. Se tabellen her.
Branns juniorlag leder sin avdeling, 1 poeng foran Fana. Se tabellen her.

Start
Andrelaget til Start ligger på en 7.plass i 2.divisjon avdeling 1. Start 2 ligger 5 poeng foran Vålerenga 2, og 9 poeng foran Lillestrøm 2. Se tabellen her.

Viking
Viking 2 spiller i 3.divisjon avdeling 13. Viking 2 leder avdelingen med 9 poeng foran Haugesund 2. Se tabellen her.

Tromsø
Andrelaget til Tromsø ligger på en 10.plass i avdeling 4 i 2.divisjon. Det er 5 poeng ned til Mo, som ligger på nedrykksplassen. Se tabellen her.

Sandefjord
Andrelaget til Sandefjord spiller i 3.divisjon Konica Minolta Ligaen. Laget ligger 2 poeng bak Ørn-Horten i avdeling. Se tabellen her.

Vålerenga
Vålerengas 2.lag spiller i 2.divisjon avdeling 1. Avdelinge nledes av Strømmen, med Vålerenga foreløpig på en 11.plass, en plass over nedrykksplassen. Se tabellen her.
Juniorlaget til Vålerenga (G19) ligger på en 8.plass i sin interkretsavdeling. Avdelingen ledes av HamKam. Se tabellen her.

Lillestrøm
Lillestrøms 2.lag spiller i samme divisjon som Start og Vålerenga, og ligger foreløpig på den øverste nedrykksplassen, ett hakk bak Vålerenga med seks poeng opp. Se tabellen her.
Lillestrøms G19-lag ligger på en 3.plass i sin avdeling. Laget spiller i samme avdeling som Vålerenga. Se tabellen her.

Aalesund
Andrelaget til Aalesund ligger i 3.divisjon avdeling 17, en avdeling Aalesund 2 leder med 6 poeng foran Herd. Se tabellen her.
Juniorene til Aalesund ligger på en 2.plass i sin avdeling, rett bak Hødd. Se tabellen her.

Bodø/Glimt
Andrelaget til Bodø/Glimt ligger på den nest siste plassen i 2.divisjon avdeling 4, 10 poeng foran Bossekop som ligger på den siste plassen. Det er 5 poeng opp til Korsvoll, som ligger rett over streken. Se tabellen her.
Glimts juniorer kom på en andreplass i vårsesongen bak Innstranden (se tabell her).

Strømsgodset
Strømsgodset ligger på en 9.plass i 2.divisjon avdeling 3. Det er 5 poeng ned til nedrykksplassen. Se tabellen her.

Fredrikstad
Andrelaget til Fredrikstad ligger 5 poeng over Lyn på en foreløpig 10.plass i avdeling 3 i 2.divisjon. Se tabellen her.
Juniorene til Fredrikstad ligger på en 10.plass i sin avdeling. 8 poeng bak Moss. Se tabellen her. Høstsesongen har akkurat startet, og tabellen kan sees her.

Lyn
Lyn 2 spiller i 2.divisjon avdeling 3 og ligger på målforskjell rett over streken. Laget har 17 poeng, det samme som Stord på plassen under. De tre lagene på nederst på tabellen ligger alle i samme avdeling. Se tabellen her.
Juniorene til Lyn ligger på en 4.plass i sin avdeling, 4 poeng bak Lillestrøm. Se tabellen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere