Kjemper for å bli historisk

Foto: Jaime Reina (AFP/Scanpix)

Men Nibali innser at han får tøff kamp av to hjemmefavoritter.

19.08.11 21:14

Liquigas-rytter Vicenzo Nibali håper at han kan bruke de neste tre ukene til å skrive seg inn i historiebøkene.

For aldri tidligere har en italiener klart å forsvare en sammenlagtseier i Vuelta a España.

Oppkjøringen til rittet har liknet veldig mye på den Nibali brukte i fjor. Da, som nå, kjørte han Giro d’Italia, mens han sto over Tour de France.

Bli med i vår morsomme konkurranse og vinn flotte premier

Forskjellen er at han i år satset hardt på giroen. I fjor ble han kastet inn på laget i siste liten, da Franco Pellizotti ble utestengt. Den gangen var ikke Giro d’Italia engang med i Nibalis sesongplaner, i år var det hans hovedmål.

Testet fjellene
Men den sterke italieneren skuffet noe på hjemmebane, da han ikke var i nærheten av å gi Contador kamp om sammenlagttittelen. Tredjeplassen var en god prestasjon, men ikke det fansen og resten av sykkelverden hadde forventet.

Derfor satser Nibali hardt på å revansjere seg under Vuelta a España, som starter på lørdag. Den siste uken har han syklet gjennom fjellene han ikke har syklet før.

- Jeg har ikke konkurrert mye i Spania, og i fjor fant jeg ut dag for dag hva løypen krevde av meg. I forrige uke så jeg over noen av etappene som er helt nye for meg. Noen av fjellene var ukjente for meg og noen av veiene hadde jeg ikke kjørt på før, sier Niabli ifølge cyclingnews.com.

- Men jeg uroer meg ikke for mye for etappene, siden jeg tilpasser meg alle slags terreng. Men jeg liker å sjekke dem ut om jeg får muligheten, legger den regjerende mesteren til.

Årets felt inneholder flere sammenlagtfavoritter enn det har gjort de siste årene, så Nibali har en tøff kamp foran seg før han eventuelt står igjen med en dobbel i vueltaen.

Frykter Anton og Rodriguez
Det er allikevel to ryttere som Liquigas-rytteren frykter mer enn alle andre. Det er de to hjemmehåpene Igor Anton og Joaquim Rodriguez.

- De er et nivå over resten siden de er på hjemmebane, og kommer garantert til å ha hovedrollene, mener syklisten fra Messina.

Det er en rolle som Rodriguez mer enn gjerne tar. Spanjolen vant i fjor World Touren sammenlagt, og mangler kun en sammenlagtseier i en Grand Tour for å gjøre karreiren komplett.

Etter å ha blitt nummer fem i årets Giro d’Italia, sto han over Tour de France for å forberede seg maksimalt til rittet på hjemmebane.

Men det at han sykler foran hjemmepublikumet kan også være en ulempe. I hvert fall mener Rodriguez selv at det var slik i fjor. Da brukte han mye krefter på å jakte etappeseirer og ledertrøyen i starten av rittet, noe han fikk betale for den siste uken.

I tillegg til sin mangel på kynisme har Rodriguez også slitt med tempokjøringen. Det var på den 46 kilometer lange tempoetappen under fjorårets Vuelta a España at Katjusja-rytteren tapte ledertrøyen. Hele 6.12 tapte han den gangen til vinneren av etappen, Peter Velits.

- For å havne på det øverste trinnet av pallen må jeg forbedre tempokjøringen min, for i fjellene er jeg like god som de beste. I år håper jeg det ikke blir like katastrofalt som i fjor, for det vil i så tilfelle ødelegge alt, sa han på fredagens pressekonferanse.

PS: Vuelta a España starter med lagtempo på lørdag, og sendes på Eurosport og TV2Sumo. Men den beste dekningen får du selvsagt på procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.