RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Kjemper om bonus på 6,2 millioner

Tom Hilde og de norske hopperne får ekstra motivasjon i hoppuka.

Skulle Tom Hilde vinne samtlige renn i årets tysk-østerrikske hoppuke venter et økonomisk løft av de helt sjeldne.

Hoppuka arrangeres for 60 år denne gangen, en milepæl som naturligvis skal markeres.

- Vi ønsker å tilføre arrangementet en spesiell attraksjon i anledning 60-årsjubileet, bekrefter hoppukepresident Alfons Schranz overfor nettstedet fisskijumping.com.

6,2 millioner
Arrangøren har besluttet å sette opp en egen pengepremie på én million sveitserfranc (6,2 millioner kroner) – som utløses dersom én hopper vinne samtlige fire konkurranser.

Bonusen er den største i hoppuka noen gang.

Det bør være spesielt gode nyheter for Andreas Kofler. Østerrikeren er ubeseiret denne sesongen med tre strake seirer – de to siste på Lillehammer sist helg.

Spørsmålet er om 27-åringen – som vant hoppuka for to år siden – kan bevare den gode formen. Den mulige pengepremien bør vel i så måte være ekstra motivasjon.

Hannawald alene
Samtidig har historien vist at det er vanskelig å gå til topps i både Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen. Tyske Sven Hannawald er den eneste som har tatt storeslem tidligere – i 2001/2002.

Atskillig flere har klart å gå til topps i tre av fire renn. Den lista inneholder blant annet fem nordmenn: Olav Bjørnstad (1953/54), Toralf Engan (1962/163), Bjørn Wirkola (1966/67), Ingolf Mork (1970/71), Sigurd Pettersen (2003/04).

Den siste utøveren – uansett nasjon – som vant tre av fire renn, var østerrikske Wolfgang Loitzl. I 2008/09-utgaven gikk han til topps både i Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen. I Oberstdorf ble det derimot andreplass – knepent bak Simon Ammann.

PS! Vinneren av årets hoppuke får drøye 120.000 kroner – uavhengig av hvor mange renn vedkommende vinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere