*Nettavisen* Sport.

Kjemper om bonus på 6,2 millioner

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Tom Hilde og de norske hopperne får ekstra motivasjon i hoppuka.

Skulle Tom Hilde vinne samtlige renn i årets tysk-østerrikske hoppuke venter et økonomisk løft av de helt sjeldne.

Hoppuka arrangeres for 60 år denne gangen, en milepæl som naturligvis skal markeres.

- Vi ønsker å tilføre arrangementet en spesiell attraksjon i anledning 60-årsjubileet, bekrefter hoppukepresident Alfons Schranz overfor nettstedet fisskijumping.com.

6,2 millioner
Arrangøren har besluttet å sette opp en egen pengepremie på én million sveitserfranc (6,2 millioner kroner) – som utløses dersom én hopper vinne samtlige fire konkurranser.

Bonusen er den største i hoppuka noen gang.

Det bør være spesielt gode nyheter for Andreas Kofler. Østerrikeren er ubeseiret denne sesongen med tre strake seirer – de to siste på Lillehammer sist helg.

Spørsmålet er om 27-åringen – som vant hoppuka for to år siden – kan bevare den gode formen. Den mulige pengepremien bør vel i så måte være ekstra motivasjon.

Hannawald alene
Samtidig har historien vist at det er vanskelig å gå til topps i både Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen. Tyske Sven Hannawald er den eneste som har tatt storeslem tidligere – i 2001/2002.

Atskillig flere har klart å gå til topps i tre av fire renn. Den lista inneholder blant annet fem nordmenn: Olav Bjørnstad (1953/54), Toralf Engan (1962/163), Bjørn Wirkola (1966/67), Ingolf Mork (1970/71), Sigurd Pettersen (2003/04).

Den siste utøveren – uansett nasjon – som vant tre av fire renn, var østerrikske Wolfgang Loitzl. I 2008/09-utgaven gikk han til topps både i Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen. I Oberstdorf ble det derimot andreplass – knepent bak Simon Ammann.

PS! Vinneren av årets hoppuke får drøye 120.000 kroner – uavhengig av hvor mange renn vedkommende vinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.