*Nettavisen* Sport.

Kjemper om kvart million

Før siste serierunde i 1. divisjon kjemper Skeid og Start en knallhard kamp. Premien til vinneren: nesten 300.000 kroner.

En runde før slutt, innehar Skeid 8. plassen i 1. divisjon. Oslo-laget har to poeng mer enn Start på 9. plass, men dårlige målforskjell.

- Nesten 300.000 i forskjell
Laget som blir nummer åtte i 1. divisjon får tildelt over 250.000 kroner mer fra Norsk Toppfotball, enn laget som blir nummer ni. Det er dermed mye på spill for lagene som verken kan rykke opp eller ned.

- For 2003 er det for 1. divisjons vedkommende i underkant av 200.000 kroner i forskjell på 4. og 5.plass. Tilsvarende er det i underkant av 300.000 kroner i forskjell på 8. og 9.plass, sier lederen for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, til TV 2 Nettavisen.

- Trodde det var 100.000
På Sørlandet og i Oslo er man veldig klar over situasjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har utrolig mye skader, men vil gjøre vårt beste. Vi håper å få Daniel Braaten og Daniel Fredheim Holm tilbake mot Moss, sier Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold til TV 2 Nettavisen.

- Vi har diskutert dette, men trodde forskjellen var på om lag 100.000 kroner. Kristofer Hæstad er suspendert for gule kort, men vi får Tom Berhus tilbake. Vi kommer dermed til å stille bortimot vårt beste lag mot Bærum, sier Start-trener Bård Wiggen til TV 2 Nettavisen.

- Det er kanskje ikke hovedmotivasjonen for å vinne, men hvis man vet at man får nærmere 300.000 til en slunken klubbkasse så er det også en bra grunn til å vinne fotballkamper, legger Wiggen til.

Hønefoss og Raufoss også i kamp
Norsk Toppfotballs fordelingsnøkkel betyr også at Hønefoss kan få 200.000 kroner mer hvis de slår Haugesund borte i siste seriekamp, så lenge Raufoss taper mot Strømsgodset. Tre poeng skiller de to lagene på 4. og 5. plass i 1. divisjon, men Hønefoss har bedre målforskjell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.