RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper om OL-plass, tre år før OL

Sist oppdatert:
Curlinggutta holder stø kurs mot EM-gull, men curlingjentene på B-nivå er viktigere for Norge.

De norske curlinggutta slo tirsdag formiddag Tyskland med 8-5. Thomas Ulsrud og kollegene står dermed med seks strake seirer i EM. Trolig kan de nå tape de tre siste gruppekampene - og likevel avansere i mesterskapet.

Sammen med Skottland er Norge nå den største favoritten til EM-gullet.

OL kan nesten ryke nå
På B-nivå kjemper imidlertid de norske jentene en enda viktigere kamp for Norge. Der handler det allerede nå - tre år før OL i Vancouver - om å kvalifisere seg til lekene.

I curling samler man nemlig OL-poeng i tre verdensmesterskap før lekene tar til. De norske jentene var ikke kvalifisert for VM i fjor. Dermed må man kvalifisere seg i år. Det gjør man via EM.

- De må vinne B-VM. Så må de slå nummer åtte fra A-gruppa i tre kvalifiseringskamper, sier Norges sportssjef Pål Trulsen til Nettavisen.

Klarer jentene det venter nemlig deltakelse i VM i USA i mars, og muligheten til å kapre OL-poeng. De norske jentene må trolig bli nummer sju eller bedre i de to neste verdensmesterskapene for å komme til OL.

- Jentene viktigst
Skulle jentene mislykkes i B-EM - eller i kvalifiseringskampene mot nummer åtte i A-gruppa - får de imidlertid ikke delta i VM i mars. I så fall ser det veldig mørkt ut med tanke på OL-spill i Vancouver.

Da må de i så fall prøve å vinne B-gruppa på samme måte neste år for å kvalifisere seg til VM i 2009. I så fall må de ta medalje i VM hvis de skal kapre nok OL-poeng til å få delta i lekene.

- Sånn sett er det egentlig viktigere det jentene gjør her nede, enn hva gutta gjør, sier Trulsen.

- Hvordan tror du det går for jentene?

- Jeg har vel sagt noe sånt som at den eneste måten de ikke kan gå videre fra gruppa på er å ikke møte opp i B-gruppa. Men finalen i B-gruppa er en enkeltkamp. Da vet man jo aldri. Det er en kritisk kamp, og motstanderen kan jo ha dagen sin. Samtidig så er det ikke så lett å komme fra B-gruppa hvor man kan gjøre feil og slippe unna med det, når man så skal møte et lag fra A-gruppa i kvalifiseringen. Bommer man da så blir man straffet. Det blir nok jevnt, sier Trulsen.

PS: De norske jentene har vunnet alle sine kamper i B-gruppa med overbevisende sifre så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere