TV-rettighetene til å sende engelsk toppfotball i Norge er til salgs. Fredag kl. 14.00 gikk budfristen ut, og det skal være to svenske mediekonsern som kjemper om rettighetene.

Ifølge Kampanje står det mellom Bonnier og deres TV4, som igjen eier Canal pluss, og Modern Times Group (MTG).

Canal pluss kjøpte sist rettighetene med sin forrige eier, SBS Broadcasting, for 800 millioner, og sender da Premier League til rundt 1 million nordiske abonnenter.

Ifølge Kampanje skal prisen nå være på rundt 1 milliard kroner for en avtale som varer i tre år, fra og med neste sesong.

Canal pluss har nemlig hatt Premier League-rettighetene siden 1997, og for TV4, som i fjor kjøpte Canal pluss for rundt 2,6 milliarder kroner, står det mye på spill, da mange av de 1 million abonnentene er fotballinteresserte.

Finanskrisen har fått skylden for at det ikke er flere budgivere til rettighetene denne gangen. Allmennkanalene opplever enorme tap i annonseinntekter. Norsk TV 2 skal ha opplevd tap av inntekter på rundt 400 millioner kroner, og det er ikke særlig bedre i de andre kanalene i Norden. De to kanalene som har klart seg best gjennom finanskrisen er nettopp betalkanalene TV4 og MTG.

TV 2 mistet i tillegg i fjor rettighetene til å sende spansk fotball, til nettopp TV4 og Canal pluss.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her