RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempestart for Norge

Sist oppdatert:
Norge fikk en kjempestart på OL-kvalifiseringen i ishockey, da Danmark ble banket 4-0. - Vi spilte veldig bra, synes Anders Myrvold.

Dermed fulgte hockeylandslaget opp den fine innsatsen fra tirsdagens kamp mot Sverige. Da holdt Norge følge med «söta brors» verdensstjerner helt til det gjenstod et kvarter av kampen.

I dagens kamp i sveitsiske Kloten holdt Roy Johansens menn tett bakover i samtlige 60 minutter. I tillegg fungerte det bra fremover, og til slutt sto det 4-0 til Norge.

- Vi spilte veldig bra i dag. Dette var en god start på turneringen, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

VIF-spilleren satte selv inn Norges siste mål kvarteret ut i midtperioden. Da hadde allerede Tore Vikingstad, Per Åge Skrøder og Anders Bastiansen puttet hvert sitt for Norge.

To av scoringene kom etter førsteklasses norsk overtallsspill. Men også i undertall fungerte det strålende. Danmark spilte fem mot tre fire ganger uten å få pucken i mål bak en strålende Pål Grotnes.

- Vi spilte veldig bra både i overtall og undertall. Alle ofret seg veldig, og det er noe vi må ta med inn i neste kamp.

Og neste kamp er det vanskelige oppgjøret med vertsnasjonen Sveits, som trolig byr på tøffere motstand enn danskene.

- I dag var vi enige om å la Danmark føre kampen, og ligge tight i midten og satse på kontringer. Det fungerte veldig bra utover i kampen, men blir enda viktigere mot Sveits. De er bedre individualister enn Danmark, så en slik taktikk krever at vi er topp konsentrert i samtlige 60 minutter, mener Myrvold.

Siste kamp i OL-kvaliken er søndagens oppgjør mot Japan. Vinneren av turneringen er kvalifisert for neste års OL i Italia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere