Gå til sidens hovedinnhold

- Kjempestart på sesongen

Tre uker «på ræva» ødela ikke langrennsformen for Magnus Moan.

Bronkitt ødela en liten måned av sesongoppkjøringen for kombinertløperen. Derfor var 25-åringen spent foran sesongens første langrennssamling på snø på Natrudstilen denne uka. Og ikke minst foran fredagens 10 km lange testrenn.

Gleden var derfor stor over svarene kroppen – og resultatlista – ga. Moan vant, 20 sekunder foran Jan Schmid, 50 sekunder foran Mikko Kokslien, 1.05 foran Håvard Klemetsen og 1.10 foran Petter Tande.

Bedre enn fryktet
- Selvfølgelig var jeg spent. Og det var kjempeartig å få til et såpass bra løp. Tre uker «på ræva» har tydeligvis ikke satt meg så langt tilbake som jeg hadde fryktet, sier Moan til Nettavisen.

Trønderen oppsummerer hele uka som svært vellykket.

- Rett og slett en kjempestart på vintersesongen. Det er imponerende hva de har fått til av treningsfasiliteter her oppe, sier Moan.

Torsdag ettermiddag satte han seg i bilen og kjørte hjem til Trondheim. Mandag går turen igjen til Lillehammer – denne gangen til hopping i Lysgårdsbakken.

Spent før hoppsamling
Den første hoppsamlinga på snø er alltid årets mest spennende samling for Moan, som ikke har sin styrke i bakken.

- Det er riktig det, jeg bruker å fomle litt i overgangen fra plast til snø i bakken. De gode hoppene jeg har gjort på plast i sommer, er i historie. Nå starter jeg med blanke ark og hundre prosent fokus.

- Hva forventer du av den første hoppuka på snø?

- Jeg forventer ingenting. Jeg er blitt et år eldre, og føler at jeg har ting under kontroll, men ring meg om ei uke. Da skal du få svaret.

Kombinertløperne innleder verdenscupen i Kuusamo 29. desember. Helga etter er det verdenscup på hjemmebane i Granåsen for de norske løperne.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken