*Nettavisen* Sport.

Kjempesvev av Pettersen

Sigurd Pettersen fløy 208 meter ned i bakken under fredagens kvalifisering i skiflygingsbakken i Oberstdorf. Det holdt likevel bare til andreplass.

06.02.04 19:10

Finske Matti Hautamäki strakk seg nemlig til fantastiske 212 meter, fire meter lenger enn den norske hoppukevinneren. Sveitsiske Simon Amman hadde kvalikens tredje lengste stående svev, med 204 meter. Tyske Maximilian Mechler hoppet 204,5 meter med fall.

Bjørn Einar Romøren var nest lengst av de norske med 198 meter. Det holdt til 12. plass, plassen foran Roar Ljøkelsøy som hoppet 192,5 meter.

Høydeskrekk
Sigurd Pettersen lider av høydeskrekk! Likevel setter han utfor en av verdens høyeste skistillas og lander hele 208 meter nede i bakken.

– Nei da, høydeskrekken er reell nok den. Jeg tør ikke kikke nedover bakken. Jeg ser ut i lufta før jeg setter utfor, sier 23-åringen fra Veggli og Rollag til NTB. Fredag pyntet han på sin personlige rekord med 13 meter til 208 meter under kvalifiseringen til lørdagens skiflygingsrenn i Oberstdorf.

Sigurd var den eneste av nordmennene som kom over 200 meter i de tre omgangene (to treningsomganger pluss kvalifisering) som ble avviklet under kjempegode forhold fredag.

Hans innsats gjorde opp for skuffelsene over at tre av de åtte norske hopperne ikke klarte å komme gjennom nåløyet og bli blant de 30 som får delta lørdag. Mest skuffet var nok Anders Bardal, som i den siste treningsomgangen hoppet hele 196 meter, men som falt igjennom i kvalifiseringen og landet på 168,5 meter.

– Trist
Lars Bystøl ble også slått ut med samme lengde. Han hoppet 193,5 meter i siste treningsomgang, mens Olav Magne Dønnem mistet balansen på hoppet og kom seg med nød og neppe ned på 165,5 meter.

En av de mest fornøyde nordmennene var Morten Solem, som debuterte i en skiflygingsbakke og forbedret sin personlige rekord med 46 meter til 185,5. Han kom med i lørdagens renn med et nødskrik.

– Det var jo trist at vi mistet tre mann, men vi har fire mann som kan være med å kjempe i toppen lørdag. Sigurd var veldig overbevisende, Bjørn Einar Romøren hadde faktisk dårlige forhold da han hoppet 198 meter og vil antakelig hoppe mye bedre lørdag. Både Roar Ljøkelsøy og Tommy Ingebrigtsen vil heve seg betraktelig i rennet lørdag slik at vi helt sikkert kommer til å kjempe om en pallplass, sa sportssjef Jan-Erik Aalbu til NTB.

Sigurd i front
– Jeg kommer meg for hvert hopp. I det siste hoppet var jeg flinkere til å styre skiene enn i de to første, sa Sigurd Pettersen etter en dag han var svært fornøyd med.

Han kom til Oberstdorf med en personlig rekord på 195 meter. I det første treningshoppet var han en halv meter fra å tangere denne, men i det andre sprengte han 200 metersgrensen. Han landet på 201,5 meter. I det siste hoppet dro han til med 208 meter.

Bare Matti Hautamäki, som har prestert verdens lengste stående hopp med 231 meter i Planica, var råere på lengden. Finnen landet på 212 meter - fire meter bak bakkerekorden til østerrikeren Andreas Widhölzl.

– Jeg har jo alltid hatt en drøm om å hoppe over 200 meter, men nå er det jo så mange som har gjort det, så det er jo ikke så spesielt lenger, sa Pettersen.

– I dag var det flotte og jevne forhold. I morgen er det spådd dårligere vær og da blir det nok ikke like enkelt. Det var ekstremt morsomt å starte her. De to første hoppene var bra, men først i det siste hadde jeg følelsen av at jeg dro av litt. Det var null vind og helt trygge forhold.

– Det spesielle med skiflyging er at farten på hoppet er så stor at du ikke har full kontroll. Det er vanskelig å treffe skikkelig. Det går sikkert an å hoppe 220 meter her, men da må det bli oppdrift. I dag var det bakvind og da sprekker luftbobla, sa Sigurd Pettersen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag