RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempet om å redde Glimt

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lokalbanken Nordlandsbanken ble til slutt redningen for en skakkjørt Glimt-skute i alvorlige økonomiske problemer. Men de var ikke alene om å ville spytte inn kapital i Nordlands sort-gule stolthet.

Fredag meldte Nettavisen at et banklån på 10 millioner kroner sikrer Bodø/Glimt ny profflisens. Klubben unngår dermed det som fort kunne endt i et pinlig konkursbo.

Selv om bankene selv ikke vil prate om det, melder Avisa Nordland nå at flere kapitalsterke interesser, til tross for nesten-havariet, ville inn i den opprykkskjempende Adeccoliga-klubben.

- Vi har kommunisert med flere finansaktører for å ha en annen vei ut av problemene, sier Glimt-direktør Ernst Pedersen til an.no.

Glimt-ledelsen satt nemlig samlet i møte med rivalen Nordea store deler av torsdagen. Banken ville overta både lån og generalsponsoravtale.

Regionssjef i Nordea, Brynjolv Anke, bekrefter overfor avisen at forhandlingene har funnet sted og at Glimt fikk et tilbud så sent som torsdag.

- Vi er veldig glade for at Glimt har funnet en løsning på sine økonomiske utfordringer. Og har vi bidratt til å få det til, er det ekstra hyggelig, bedyrer den «tapende» regionsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere