På 1990-tallet spilte det en stor og sterk mann i forsvarsrekka til Liverpool.

Bautaen het Neil Ruddock, men gikk også under kallenavnet «Razor Ruddock» på grunn av sin kompromissløse stil.

Ruddock var i stor grad en midtstopper av klassisk kaliber. Det gjorde stort sett vondt å møte muskelberget fra Wandsworth.

Hardhaus

Han huskes kanskje av mange for en krangel med Manchester Uniteds Eric Cantona.

Franskmannen skal ha ertet Ruddock for vekta underveis i en kamp og stopperen svarte med å brette ned kragen til stjernespilleren. Et av Cantonas varemerker var nemlig at han alltid spilte med kragen brettet opp.

Ruddock skal også ha brukket kjeven til tidligere Liverpool-spiller Peter Beardsley etter å ha gitt ham en albue under en testimonialkamp i 1995.

Forsvarsspilleren var del av Liverpool i en ikonisk periode.

Klubben vant ikke så mange trofeer utover på 1990-tallet, men et lag bestående av spillere som Robbie Fowler, Jamie Redknapp, Jason McAteer, Ruddock, David James og Steve McManaman kunne så absolutt underholde.

Det var daværende manager Roy Evans som hentet Ruddock fra Tottenham i 1993 for rundt 2,5 millioner pund. Han fikk 115 kamper for klubben og scoret elleve ganger. Senere spilte han for klubber som West Ham, Crystal Palace og Swindon.

LES OGSÅ: Liverpool-supporter risikerer utestengelse på livstid

Vektproblemer

Ruddock fikk også én landskamp for England, i november 1994 mot Nigeria, og la fotballstøvlene på hylla i 2003.

Ta Premier League-quizen:

Under tiden som fotballspiller og etter endt karriere har 54-åringene vært åpen om at han har slitt med vekta.

Ifølge Daily Mail sier den tidligere midtstopperen at det ble spesielt vanskelig for ham under covid-19-pandemien. Ruddock skal ha veid så mye som 170 kilo på det meste, men nylig bestemte han seg for å ta grep om helseutfordringene.

– Jeg slet under Covid-tiden. Jeg satt stort sett på rumpa hjemme og ble større og større. Jeg ble bare latere, sier han.

Mandag forteller han selv via sin Twitter-konto at han i fjor gjennomgikk en såkalt slankeoperasjon.

– Etter år der jeg har slitt med vekta, bestemte jeg meg for at det endelig var på tide å ta grep, skriver han.

– Nå er jeg godt i gang med å denne reisen og har tatt av 42 kilo så langt, forteller 54-åringen.

LES OGSÅ: Bildene av United-stjernene du ikke fikk se: – Ønsker å gjemme seg

Ruddock skriver videre at dette har vært en ny start for ham og at han gleder seg over et nytt kapittel i livet.

– Det var galskap

I intervjuet med Daily Mail legger han ikke skjul på at vektproblemene var såpass alvorlige, at han fryktet det verste.

– Jeg fryktet for livet mitt, helt klart. Jeg tenker at mange sikkert leser dette og tenker at jeg «har jukset» men jeg skal fortelle dere én ting, jeg lurte døden. Slik jeg holdt på, hvem vet hvor lenge jeg kunne fortsatt med det, sier han til avisen.

– Jeg spiste en hel masse søppelmat. Jeg lagde baconsmørbrød bare for å ha noe å gjøre. Det hjalp ikke at de startet med Uber Deliveries. Jeg bestilte en hel masse iskrem. Det var galskap, forteller han videre.

LES OGSÅ: United-legendene slakter stjernespiller: – En skam

I 2020 fikk Ruddock også operert inn en pacemaker, etter at det ble oppdaget et hjerteproblem. De siste årene har han slitt voldsomt med smerte i knærne, men dette skal ha blitt bedre etter at han nå ha begynt å gå ned i vekt, skriver Daily Mail.

Etter endt fotballkarriere har Ruddock forblitt en populær skikkelse blant annet gjennom deltakelse i realityprogrammet Big Brother. Han er også en ettertraktet foredragsholder, der han deler historier fra en lang og begivenhetsrik fotballkarriere.