*Nettavisen* Sport.

Kjenner du igjen disse?

Tre tidligere Brann-spillere soler seg i lille Hyundai-A league i Australia. Hvordan klarer de seg «down under»?

03.01.09 11:36

(iBergen.no) Brann-utlånte Michael Twaithe spiller i Melbourne Victory, Charlie Miller i Queensland Roar, mens fyrtårnet Dylan Macallister tjener til livets opphold i Central Coast Mariners i byen Gosford.

Thwaithe, som kom til Bergen fra Wisla Krakow, ser nå ut til å havne i Gold Coast United FC, som har fått lisens til å spille i Australias øverste liga fra 2009-sesongen. Den nystartede klubben eies av den rikeste mannen i Queensland, den 54 år gamle milliardæren Clive Palmer.

Sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen, forteller til iBergen.no at Thwaithe neppe kommer tilbake til Bergen igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FERDIG MED BRANN: Ingen av de tre Australia-proffene fikk noen lykkelig slutt på sin Brann-karriere. Foto: Scanpix

- Vi forventer at han blir i Australia, men ingen ting er avklart, forteller sportssjefen.

Fra Sarpsborg til Marineers
Ikke uventet skryter klubbrepresentant i CC Mariners av Dylan Macallister som tilbragte sin siste tid i Norge på tribunen i Lyn. Før det var han utlånt til Sparta Sarpsborg hvor han scoret to mål på ni kamper i 2006.

- Dylan har vært en kjempesuksess siden han kom til klubben. Han mistet starten av sesongen på grunn av en skade, men de siste månedene har han vært fast i vår førsteellever, forteller Benjamin Coonan i CC Mariners til iBergen.no.

Se video av Macallisters flotte scoring hjemme mot Newcastle Jets. (Klikk på videoikonet oppe til høyre i artikkelen.)

Den 193 centimeter høye spissen har scoret fem mål på ti kamper så langt i sesongen og er nå også aktuell for det australske landslaget.

Miller i scoringsform
Den skotske midtbaneeleganten Charlie Miller startet sesongen i Queensland Roar forrykende og ble i september historisk i australsk fotball. Miller ble da den første spilleren i ligaen som har scoret i fire kamper på rad. Han var også toppscorer på sensommeren.

Se Charlie Miller score mot Adelaide United, ca. 1.28 ut i You Tube-videoen (Ekstern lenke)

10. januar møtes Cental Coast Marineers og Queensland Roar i toppoppgjør på Bluetongue Stadium. Central Coast Mariners FC leder for øyeblikket den australske serien, mens Queensland Roar ligger på 3. plass med to mindre kamper spilt.

En skadd Charlie Miller er imidlertid usikker foran storkampen.

- Han (Charlie Miller, journ. anm.) er viktig for oss. Han har en ro med ballen som vi trenger. Han vil bli fulgt tett opp av vårt medisinske team denne uken, forteller spissmakker i Queensland, Matt Mcay, til den australske avisen The Courier-Mail.

I den lille australske serien møtes lagene tre ganger per sesong. Så sent som 6.desember møttes Miller og Macallister på Bluetongue Stadium i Gosford, New South Wales. Da endte det 1-1 mellom de to gamle Brann-kompisene.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag