*Nettavisen* Sport.

Kjent for å være god når det gjelder mest

Foto: Per Kristian Eriksen / NTB scanpix

Her er målene til lillebror Vukicevic i innendørs-EM.

Vladimir Vukicevic reiser til innendørs-EM i friidrett i Göteborg uten medaljehåp, men målet er norsk rekord og semifinale på 60 meter hekk.

- Hovedmålet mitt er å sette norsk rekord, og da må jeg under 7,70 sekunder. Dersom jeg kan klare det, bør en semifinaleplass være innen rekkevidde, sier Vukicevic til NTB.

Han har løpt på 7,71 og 7,72 tidligere i år, så den norske rekorden bør absolutt være innen rekkevidde. Dessuten er han kjent for å ha evnen til å heve seg skikkelig når det gjelder som mest, akkurat som søsteren Christina. Hun er også en god mesterskapsløper.

- Problemet i Göteborg og innendørs-EM er at distansen bare er på 60 meter. Det betyr at starten blir veldig viktig. Dessuten er ikke det rom for å gjøre feil. Jeg må ha full klaff for å nå målene mine, sier Vladimir Vukicevic.

Første gang
Det er første gang han stiller i et innendørsmesterskap i friidrett, og han er selvsagt spent. Tidligere år har han enten vært syk eller skadet. For to år siden var det kyssesyken som satte ham utenfor, og først nå regner han med å være tilbake for fullt etter den sykdommen.

- Det er først nå jeg føler at kroppen er i balanse etter kyssesyken, for jeg mener at den ødela for meg i fjor også, selv om det likevel gikk ganske bra for meg, sier han.

- Vladimir er i fin form, men de siste to ukene har han slitt litt med en liten forkjølelse. Det har ikke vært noe alvorlig, men det har nok satt ham litt tilbake. Dessuten har han ennå ikke kommet i toppform, men jeg håper at formtoppen skal komme fredag, sier pappa og trener Petar Vukicevic til NTB.

Sportssjef Ronny Nilsen mener også den norske hekkløperen må løpe på rekordtid hvis han skal ta seg til semifinale.

- Vladimir har vist i fin framgang i vinter, men han må nok ned på 7,65 sekunder for å nå målet sitt om semifinale, mener sportssjef Ronny Nilsen.

I rute
- Treningen helt fra i fjor høst har gått helt greit og planlagt for meg. Rent treningsmessig har jeg ligget litt under det maksimale, for ikke å ta noen sjanser. Jeg har holdt litt igjen, og det tror jeg har vært lurt, for jeg har sluppet unna skader og andre ting. De smertene jeg har hatt på baksiden av lårene, som jeg slet med i fjor sommer, er borte nå, sier korthekkløperen.

Han løper fredag i Göteborg, og etter at EM er over skal han rett i knallhard grunntrening med tanke på utendørssesongen.

- U23-EM, Bislett Games, lag-EM og VM i Moskva er de viktigste stevnene til sommeren. Derfor blir det fullt trykk på utendørssesongen etter at EM er over til helgen, sier Vukicevic.

- Det har vært en del uro rundt faren din denne vinteren, har det gått ut over din trening på noen som helst måte?

- Jeg ser framover og har tenkt på meg selv. Fokuset mitt har vært å bli bedre. Jeg ser framover. Det er det jeg vil si om den saken, sier Vladimir Vukicevic til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag