En kjent norsk trener er beskyldt for seksuell trakassering av en kvinnelig, utenlandsk idrettsprofil.

Den kvinnelige idrettsprofilen har stått frem i media i sitt hjemland, som en del av #metoo-kampanjen, og fortalt sin historie. Der beskylder hun den norske treneren for trakassering og maktmisbruk, skriver TV 2.

Trakasseringen skal ha pågått for noen år tilbake i tid.

«Et helvete»

Idrettsprofilen fortalte først sin historie i en lukket Facebook-gruppe, der hun beskriver samarbeidet med treneren som «et helvete».

Treneren skal tidlig ha tatt spilleren for seg og nektet henne å reise hjem for å representere sitt landslag, angivelig for at de to dermed kunne møtes. Senere skal treneren ha mobbet henne på treningene, gitt henne uønsket oppmerksomhet, og sendt henne «veldig upassende bilder og videoopptak» av seg selv.

Treneren skal ved et tidspunkt også ha forsøkt å få spilleren hjem til seg.

- Jeg svarte ham ikke, men han fortsatte å sende meldinger hele helgen, og jeg besvarte ingenting før like før trening, sier idrettsprofilen.

Ga seg like etter

Klubbens styreleder bekrefter at treneren ga seg i klubben like etter at klubben ble varslet om trakasseringen.

- Jeg kan bekrefte at jeg ville fjerne treneren på grunn av hans oppførsel overfor henne, sier en sentral kilde i klubbens ledelse til TV 2.

Styret i klubben har ikke mottatt andre varsler enn dem fra den utenlandske profilen.

John Christian Elden er trenerens advokat.

- Min klient har ingen kommentarer til ryktene og vil ikke bidra til spekulasjoner. Vi viser kun til kommentaren både klubben og han ga da han selv besluttet å slutte i klubben. Han har fått fullt oppgjør etter sin treneravtale, og har intet uoppgjort med klubben, sier han til tv-kanalen.