Gå til sidens hovedinnhold

Kjente lommetyver er på vei til ski-VM

«Pass på verdisakene», er den klare oppfordringen fra politiet før startskuddet går for ski-VM i morgen, onsdag.

HOLMENKOLLEN: – Den siste uken har vi registrert at flere lommetyvkjenninger av politiet har kommet til landet. Derfor vil vi ha både uniformert og sivilt politi på plass på t-banen til og fra Holmenkollen, sier politioverbetjent og leder for politiet under ski-VM, Dagfinn Vennevold.

Han oppfordrer folk til å tenke nøye gjennom hvor de legger verdisakene, og understreker at lommetyvene er svært profesjonelle.

– I trengselen på t-banen eller i folkemassene på stadion er det vanskelig å oppdage at noen stikker hendene i lommene dine. Dessuten opererer lommetyvene ofte i team, så dersom du skulle ta tyven på fersken, er lommeboken eller telefonen din raskt sendt videre til medhjelperen og blir dermed vanskelig å spore opp, advarer Vennevold.

Vil bidra til positiv stemning

Det er Majorstua politistasjon som har ansvaret for å holde ro og orden i Holmenkollen under mesterskapet. Vennevold forteller at et varierende antall polititjenestemenn og -kvinner, litt avhengig av publikumsoppmøtet, vil bevege seg rundt på stadion og i løypene. I tillegg har arrangøren egne sikkerhetsvakter på plass i nasjonalanlegget.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal møte folk på en positiv måte. Politiet har ikke den samme kontakten med publikum som vi hadde før i tiden. Folk skal føle seg trygge når de ser politi, og ikke bli engstelige for at noe galt har skjedd, sier Vennevold, som var en del av politiets skipatrulje forrige gang ski-VM ble arrangert i Holmenkollen, i 1982.

– Bruk sunn fornuft

Politiet har ifølge Vennevold vært med på å planlegge sikkerheten rundt arrangementet siden Oslo ble tildelt mesterskapet. Han har tro på at det blir et fredelig mesterskap, og gleder seg til å møte blide og feststemte mennesker i nasjonalanlegget.

– Men vi håper folk tar hensyn til alle andre som følger mesterskapet i Holmenkollen, blant annet med tanke på konsumering av alkohol. Så lenge det ikke er til sjenanse for noen, vil vi nok ikke gripe inn. Vi forstår også at det kan være langt til nærmeste toalett, men oppfordrer folk til å bruke sunn fornuft også her, avslutter politioverbetjenten.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien