RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjernen gråter ikke

Sist oppdatert:
Rosenborg-supporterne mener det var fornuftig av Rune Bratseth å si opp.

Se intervju med Bratseth på Nyhetskanalen!

- Jeg tror dette er sunt, både for Rune og for klubben, sier Kjernen-leder John Inge Korsgat til Nettavisen kort tid etter at det ble kjent at Bratseth slutter som øverste sportslige sjef på Lerkendal.

Berettiget kritikk
Korsgat har selv vært kritisk til mye av det Bratseth har foretatt seg i løpet av de siste sesongene.

- Vi har kritisert Rune, og mye av den kritikken mener jeg har vært berettiget. Klart - Rune har vært ansvarlig for en del spillerkjøp som har vært bra, men han har også hatt skylda for mange kjøp som har vist seg å ikke være bra. Og i forbindelse med en del treneravganger har vi ment at den sportslige ledelsen burde tatt en større del av ansvaret. Det var ikke bare Per Joar Hansens skyld at Rosenborg spilte dårlig fotball i 2005, poengterer supporterlederen.

Samtidig understreker han alt det positive Bratseth har gjort for Rosenborg.

Forstår begrunnelsen
- Han har vært sportsdirektør i 13 år. Det er lang tid. Og gjennom disse årene har klubben hatt kjempestor nytte av Runes kunnskaper, erfaringer og kontaktflate. Så det er bare å si takk for lang og tro tjeneste, og vi håper Rune fortsetter i en eller annen rolle i klubben, sier Korsgat til Nettavisen.

Korsgat hadde på ingen måte regnet med at Bratseth skulle trekke seg nå, men har ingen problemer med å forstå argumentet. Han er ikke i tvil om at trykket har vært massivt, ikke minst fra media.

- Da Rune skulle ut i permisjon, hadde jeg en liten samtale med ham. I løpet av det kvarteret vi snakket sammen, ringte telefonen sikkert ti ganger, forteller han.

Høgmo tapt for RBK
Foreløpig har Kjernen ingen ønskeliste i forhold til ny sportsdirektør.

- Det er ingen konkrete personer jeg tenker på. Først må klubben definere hva de ønsker av en ny sportsdirektør. Det viktigste for oss er at den som blir ansatt, har klare tanker om hvordan den sportslige utviklingen i Rosenborg skal være i årene framover.

- Hva med navn som Per-Mathias Høgmo og Erik Hoftun?

- Høgmo gjorde jo mye positivt på områder som egentlig burde ha ligget innunder sportsdirektørens ansvarsområde. Han hadde ideene, men nå regner jeg han som tapt for Rosenborg, i og med at han akkurat er ansatt i ny jobb i fotballforbundet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere