Kjerpeset-kollaps etter svakt Bislett-løp

Øyvind Kjerpeset i aksjon på 400 meter hekk i Bislett Games.

Øyvind Kjerpeset i aksjon på 400 meter hekk i Bislett Games. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

– Jeg holdt på å besvime, sier Øyvind Kjerpeset.

Øyvind Kjerpeset håpet på gode svar på langhekken under Bislett Games, men falt i stedet sammen etter løpet på skuffende 51,50.

Da Kjerpeset nådde pressesonen, måtte han sette seg ned umiddelbart. 22-åringen fra Florø var helt tappet for krefter og kunne ikke forklare hva som hadde skjedd.

– Det er lenge siden jeg har vært så dårlig. Det var så vidt jeg ikke gikk i bakken. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, stotret han fram.

– Jeg holdt på å besvime. Jeg er svimmel, kvalm og alt som er, la Kjerpeset til.

Han ønsket en klar forbedring av tiden 50,78 fra Florø-stevnet i helgen, men fikk det motsatte. Etter en god åpning ble det stopp for Kjerpeset.

– Kroppen vil ikke. Jeg løpet på en vegg. Jeg følte meg spretten og fin i starten, så jeg vet ikke helt hva som skjedde.

Skadeplaget

Florø-løperen hadde en kometsesong på 400 meter hekk i fjor, men i år har en fotskade plaget ham. Der ligger noe av forklaringen, mener trener Eystein Enoksen.

– Det har vært vanskelig på grunn av skaden. Han har rett og slett for lite løpstrening. Vi må se på hvordan vi kan få ordnet dette, sa Enoksen.

Kjerpeset stemte i:

– Det er ikke dette jeg har gjort på trening. Jeg har trent ganske godt, er fin i kroppen og spretter rundt under oppvarmingen.

400 meter hekk på Bislett ble noe overraskende vunnet av tikjemperen Ashton Eaton på 49.16. Amerikaneren var en av de første som var borte og hjalp Kjerpeset på beina etter den lille kollapsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.