RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjetil Strand strålte - men kan miste VM

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge fikk det uventet tøft mot Nederland i EM-kvalifiseringen.

NORGE - NEDERLAND 35-30:

De norske håndballherrene åpnet onsdag sin kvalifiserings-gruppe til EM i Serbia i 2012. Første hinder var Nederland.

Det norske laget måtte klare seg uten Kristian Kjelling som slet med vondt i hoften og stortalentet Eivind Tangen som hadde problemer med ryggen. Keeper Steinar Ege var også benket.

Nederland på sin side er langt fra noen stormakt i håndball-verdenen, men har en rekke spillere som hevder seg i tysk Bundesliga, og ga så absolutt Norge kamp om poengene.

Jevnt til pause
Robert Hedins gutter startet imidlertid klart best i Haukelands-hallen, og så ut til å ha god kontroll på stillingen 13-7, men mot slutten av første omgang kom gjestene mer inn i oppgjøret.

Da pausesignalet lød i Bergen ledet Norge med 17-15. En strålende dobbeltredning av keeper Ole Ervik helt på tampen av omgangen hindret at gjestene gikk til pause bare ett mål bak.

Kjetil Strand og Christopher Rambo tegnet seg flittigst på scoringslisten i første halvdel av kampen med seks og fire fulltreffere. Håvard Tvedten og Lars Erik Bjørnsen nettet to hver.

Ble slitekamp
Tidlig i andre omgang virket det som det norske laget hadde satt inn et ekstra gir og bestemt seg for å ta rotta på motstanderen. Og før fem minutter var spilt var Norge oppe i 22-15-ledelse.

Gjestene var likevel ikke spesielt interesserte i å gi seg med det første, og til tross for den gode norske starten på andre omgang, bet Nederlenderne seg fast og skapte spenning i kampen.

Men da Kjetil Strand dunket inn sitt niende mål for kvelden drøye to minutter før slutt, og sendte Norge opp i 33-29 var det meste avgjort. Norge kunne dermed bruke de siste sekundene på å terpe angrepsspill og taktikk. Robert Hedin tok ut keeper Ervik for spille med én mann mer og da sluttsignalet lød var Norge fem mål foran, 35-30.

- Vi hadde sjansen til å dra i fra flere ganger i løpet av kampen. Vi begynner bra både i første og andre omgang, men så slipper vi oss ned. I første var det forsvaret som var for dårlig, og i andre var det angrepet som sviktet. Men Nederland er ikke noe dårlig lag og har mange spillere i tysk Bundesliga, sier landslagstrener Hedin til TV 2.

Toppscorer kan miste VM
Kjetil Strand ble altså Norges toppscorer med ni fulltreffere, men en ankelskade kan sørge for at storscoreren mister VM i januar.

- Det blir en operasjon i nærmeste fremtid, jeg vet ikke helt når, sier Strand til TV 2.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere