Gå til sidens hovedinnhold

Kjipt cupfinaletap for Oppsal

Sju minutter før slutt hadde håndballjentene (J20) til Oppsal cupgullet i lomma. Så raknet det litt, og og Byåsen snudde til seier 28-26. Da er det lov til å deppe litt.

OSLO SPEKTRUM: - Veldig kjipt å tape når vi er så nære, sier kaptein Marte Jonstad Røkke.

19-åringen var best hos Oppsal med sine 11 scoringer, og det var ikke så langt unna at Marte kunne ha løftet den store pokalen over hodet.

- Kjedelig å ikke vinne denne kampen, men Byåsen har et veldig bra lag, sier Marte.

Drøyt sju minutter før slutt ledet Oppsal 24-22, og en liten sensasjon var på trappene i Spektrum.

LES OGSÅ: Marte skal kjempe seg tilbake på A-laget

- Vi hadde sjanser både på 23-21 og 24-22, og hadde vi satt inn en ball til der så tror jeg det hadde holdt, sier Marte.

Isteden var det Byåsens landslagsspiller Emilie Hegh Arntzen som avgjorde kampen med å score trøndernes tre siste mål slik at det endte 28-26.

Fin håndball

Men Oppsal har ingen grunn til å skamme seg over innsatsen, jentene leverte en meget bra match foran 881 tilskuere i Spektrum.

- Jeg synes jentene var veldig gode, og det er surt å tape når vi er så nære ved å ta pokalen, sier trener Trond Jensegg.

Byåsen var store favoritter før matchen.

LES OGSÅ: Oppsals juniorer til cupfinalen

- Jeg hadde litt tro på seier, men jeg var også forberedt på at det kunne bli enveiskjøring for Byåsen hvis ikke vi gjorde returløpene våre bra nok, sier Jensegg.

Men Oppsal var lynraske hjem i forsvar, og stengte den muligheten for trønderne.Likevel var litt mer rutinerte Byåsen kneppet vassere de siste fem minuttene.

- Byåsen har en bredere tropp enn oss, og de har jo en hel rekke med landslagsspillere, sier Marte.

Strålende Marte

Selv om det ble tap, så hadde kaptein Jonstad Røkke grunn til å dra litt på smilebåndet. 11 scoringer og bestemannspremie er et gøyalt minne å ta med seg fra cupfinalen.

- Veldig gøy at det funker om dagen. Jeg tror Byåsen hadde forberedt seg veldig mye på Vilde (Ingstad), og da var det bare å fyre når de lå helt flatt på min side, sier Marte.

- Er bestemannspremieren et lite plaster på såret?

LES OGSÅ: Oppsal imponerte ikke før cupfinalen

- Jeg er fonøyd med at jeg gjorde en god kamp, men det spiller jo ingen rolle så lenge vi taper, sier 19-åringen.

Bortsett fra Vilde Ingstad, Malin Aune og June Bøttger så holder resten av Oppsal-spillerne juniorklassen også neste sesong.

- Neste år skal vi vinne, sier Marte skråsikkert.

Men det blir i så fall ikke i Oslo Spektrum. Håndballforbundet vil ta fra juniorene den festen, og antageligvis legge NM som en cuphelg sammen med NM for veteraner.

Det er i beste fall en gedigen nedprioritering.

- Helt håpløst, sier Trond Jensegg.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter