Gå til sidens hovedinnhold

Kjølner vant kjempe-duellen

Aalesund-angriper Tor Hogne Aarøy, med sine 204 cm, fremstod som en særdeles trivelig kjempe på Storstadion søndag.

STORSTADION (Nettavisen): SANDEFJORD-AALESUND 3-0 (kampfakta og spillerbørs):

(Trykk på videovinduet over for å se sammendrag av kampen)

Det skiller ikke mer enn ti cm på Aafks angrepsspiller Tor Hogne Aarøy og Sandefjords stopperkjempe Fredrik Kjølner (194 cm). Søndag fremstod imidlertid sistnevnte både ett og to hoder høyere enn goalgetteren fra Sunnmøre.

Lite kreative
For Aalesund var kommet til Storstadion for å score mål. Og målene skulle komme ved Aarøy. Sunnmøringene baserte seg på å slå langt, i håp om at den langstrakte angriperen skulle ta seg av nedfallsfrukten, og lure ballen i nota.

Det Aafk-trener Per Joar Hansen tydeligvis glemte, var at også Sandefjord har sin kjempe. Fredrik Kjølner ruver 194 cm over bakken, og gjorde både Aarøy og Aafk-angrepet til latter søndag.

For mens gjestene slet mot Sandefjords stopperduo, var blåhvalene uhyre effektive i den andre enden av banen. Tre mål på fire målsjanser vitnet om et Sandefjord-lag som virkelig har gått i seg selv etter bortetapet mot Lyn i seriepremieren.

SF-trener Tor Thodesen kunne ikke annet enn å rose sine spillere etter målkalaset:

- Kampbildet var klart. Aalesund produserte nesten ikke målsjanser, og vi vant fullt fortjent, sier han.

Om midtstopper Fredrik Kjølners innsats hadde treneren følgende skussmål:

- Fredrik gjorde nær sagt alt riktig i dag. Han var fokusert, opptrådte uhyre profesjonelt, og ga 100 prosent hele kampen igjennom. Jeg synes faktisk litt synd på Aarøy i dag. Når han er den eneste de baserer seg på, blir det en tøff oppgave å bære.

Skuffet Hansen
Aalesund-trener Per Joar Hansen var tydelig skuffet etter stortapet.

- Jeg synes vi var best i 1. omgang, og produserte flere gode sjanser. Men, når vi får to kjappe mål imot, blir vi slitende i oppoverbakke. Etter hvert mister vi både strukturen i spillet og trua på det vi driver med, sa treneren før han avsluttet:

- Det er litt for tidlig å snakke om nedrykk ennå, men vi er jo selvfølgelig forberedt på at det kan skje.

I tillegg til Fredrik Kjølners innsats kunne SF-trener Tor Thodesen glede seg over at tre ulike spillere åpnet målkontoen søndag. Sandefjords første scoring kom ved Fredrik Thorsen etter 23 minutter, før Samuel Isaksen doblet hjemmelagets ledelse etter en drøy time. Tre minutter før full tid satte kaptein Tommy Knarvik spikeren i kista, med et frispark godt plassert til høyre for Aafk-keeper Adin Brown.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis