Det var TV 2 som først hevdet at det er den tidligere Grorud-treneren Eirik Kjønø som tar over hovedansvaret etter svensken, og nå bekrefter klubben det selv på en pressekonferanse.

30-åringen kom til klubben før sesongen, og gikk inn i rollen som assistenttrener sammen med Petter Belsvik.

Les også: Jönsson ferdig i Stabæk: Assistenten «het kandidat» til å overta

Nå skal derimot Kjønø ha fått ansvaret om å snu skuta på Nadderud, etter svake resultater den siste tiden.

– Jeg er veldig takknemlig for muligheten og at Stabæk vil satse på meg nå, sier Kjønø, og erkjenner at det blir en tøff utfordring. Vi ligger nest sist og må ta mye poeng. Det er en veldig viktig oppgave, for ingen her har lyst til å rykke ned, sier han til TV 2.

Klubben står med fattige én seier på ti kamper denne sesongen, og trenger den hjelpen de kan få for å beholde plassen i Eliteserien. Kjønø er blant landets største trenertalenter, og tok Oslo-klubben Grorud fra 2.divisjon til OBOS-ligaen med begrensede midler.

Der holdt de plassen på første forsøk, før Kjønø forsvant videre til Stabæk før årets sesong.

- Jeg tror jeg er mer pragmatiker enn jeg er romantiker, men ønsker å spille underholdende fotball langs bakken og dominere kampene. Lagene mine skal skape mange sjanser og score mye mål, men det er ikke viktigere enn å vinne fotballkamper. Først og fremst er det viktigst å vinne, og det er jo det som er drivkraften, fortalte Kjønø i et lengre intervju med Nettavisen noen måneder før turen gikk til Stabæk.