*Nettavisen* Sport.

Kjører sak mot Østerrike

IOC vil kjøre en disiplinærsak mot Østerrike selv om de ikke skulle få en positiv dopingtest.

21.02.06 14:13

Det ble klart tirsdag ettermiddag.

IOC sa da at etterforskning for å avsløre østerriksk dopingjuks vil starte snarlig. Selv uten positive østerrikske dopingprøver. Ifølge rapporter kan østerrikerne utestenges på en liknende måte som det som skjedde med to greske sprintere før forrige sommer-OL. De møtte ikke opp til en dopingprøve, avla aldri noen positiv prøve, men er fortsatt utestengt.

- En disiplinærkomitee vil bli satt i stand i denne saken innen rimelig tid. Den vil ta seg av alle aspektene i denne saken. Det er også ting i denne saken som ikke dekkes av antidoping-prosedyrene, sier IOCs kommunikasjonsdirektør, Giselle Davies, til Reuters.

Italienske myndigheter vil fore IOC med informasjon om hva de har funnet i to raid. Lørdag raidet de basen til de østerrikske skiskytterne og langrennsløperne. Da ble ti løpere blodtestet, mens to stakk av. Mandag kveld skal politiet ha gått til aksjon mot et annet hus brukt av østerrikerne. Da skal de ikke ha funnet noe.

Raidene kom i stand etter at den utestengte dopingtreneren, Walter Mayer, ble observert sammen med østerrikske løpere i helga.

- Bare bildet av Mayer sammen med østerrikerne var et brudd på den olympiske ånden, og det er flere måter regler kan bli brutt på, sier Davies videre.

Hun påpekte at svarene fra de østerrikske blodtestene fortsatt ikke er klare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.