Team Sky-rytter Lars Petter Nordhaug satt lenge i brudd på den 8.-etappen av Sveits rundt lørdag.

Det ble med sjetteplass etter en lang dag i brudd, men nordmannen kjempet alt han kunne etter en hard start.

- Det gikk hardt fra start. Det var kupert og det tok litt tid før vi kom løs. Vi kjørte som vi hadde stjålet syklene til de bak. Hovedfeltet jaget bak oss på en avstand rundt to minutter lenge, forteller Nordhaug til procycling.no.

Les også: Nordhaug utspilt av Caisse d'Epargne

26-åringen håpet selvfølgelig på det beste, men maktet ikke følge Maxime Monfort (Team HTC - Columbia), Jose Joaquin Rojas Gil og Rui Alberto Faria Da Costa (begge Caisse d'Epargne) i den siste stigningen.

Ga alt
- Det var Monfort som var sterkest, men Caisse d'Epargne hadde med to stykker. De hvilte seg litt i perioder og fikk betalt for det.

Det så lenge lovende ut for Nordhaug. Flere ganger forsøkte han seg, og var ofte med på bruddforsøk.

- Jeg gjorde det jeg kunne.

- Det var hardt hele veien, og det var ingen smågutter som satt i bruddet.

Les også: Alt du trenger til NM på sykkel

Tøft ritt
Nordhaug har helt rett i det.

Monfort er regjerende belgisk tempomester og har sterke plassering fra tøffe etapperitt. Jose Joaquin Rojas kan hevde seg i massespurter og klatre meget sterkt. Etappevinner Rui Da Costa er den minst meritterte rytteren av de tre første på etappen, men 23-åringen er meget klatresterk.

- Hvordan har Sveits rundt vært for din del?

- Det har vært et skikkelig tøft ritt med mange harde dager. Mange ryttere sier at årets ritt er det hardeste på veldig lenge, og det er ingen hvem som helst som er med i dette rittet. Feltet er omtrent som i Tour de France.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. Det blir sagt at jeg tar nivået veldig bra, og at jeg er med i rittet hele veien. I dag var tøft nok for mange å bare være med i feltet.

Sliten
I morgen avsluttes Sveits rundt med en kort tempoetappe.

- Jeg skal forbedre meg maksimalt, men jeg vet at beina ikke kommer til å fungere i morgen. Uansett er det viktig for laget og ikke minst Thomas Löfkvist at vi alle tar tempoen 110 prosent seriøst. For meg spiller det ingen rolle om jeg blir nummer 55 eller 60 i sammendraget.

Etter Sveits rundt venter NM for Nordhaug som ikke har bestemt seg for om det blir start torsdag (temporittet).

- Jeg er skikkelig sliten nå.

Planen for Nordhaug etter NM-fellesstarten er enkel og nødvendig.

- Det blir hvile i tre uker før jeg starter opp igjen, avslutter Nordhaug som står på Sky-listen over aktuelle kandidater for Vuelta Espana.

Det er bare å glede seg!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!