*Nettavisen* Sport.

Kjøsnes har bankeren

Odd Arne Kjøsnes kjører vår banker i kveldens V5 på Leangen. Her kan du lese hvordan han selv vurderer kveldens seierssjanser.

19.02.07 14:51

Her finner du Nettavisens tips til V5A på Leangen.

Her finner du Nettavisens tips til V5B på Leangen.

Odd Arne Kjøsnes har fine oppsitt i kveld, men faktorer som spor og distanse begrenser vinnersjansene til jevne og flinke hester som for eksempel Bjørkastjern og Aunpål. Uansett har selbyggen vurdert sjansene på Leangen slik:

- 9 Berg Rigel i 1.løp var bra sist og fikk femte. 32-33.0a/1640m er nok maks for ham, og det er jeg ikke sikker på rekker noe lengre enn til en brukbar premie. Det er det vi sikter etter i første omgang, opplyser Odd Arne.

- I 3. løp/V5a-2 kjører jeg 9 Trøa Kvikk. Det er lenge siden jeg har kjørt hesten, men jeg så ham sist. Formen er nok bedre enn innsatsen da, men jeg tviler på at det er noe annet enn premie i første omgang. Han er ingen utpreget vinnertype, kommenterer Kjøsnes.

- 4 Tomali Spin (4. løp/V5a-3) har bedre form enn raden. Sist satt vi fast i lederyggen etter at vi valgte å slippe etter hardt press. Der ble vi sittende. Hvis jeg klarer å overfly 1 My Goal, skal jeg prøve å sitte i tet denne gangen. Han kjennes fin ut og jeg synes han er et tredje-fjerde valg siden de verste konkurrentene står verre til. Bør regnes på gardering, oppfordrer Kjøsnes.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

- 6 Berg Tina 5. løp/V5a-4/V5b-1) så jeg avslutte bra til fjerdepremie sist. Formen virker oppadgående der i gården og hun er ute på spesialdistansen. Om hun presterer lignende som sist, kan det være nok til å rekke fram til trippelplass, forteller Odd Arne.

12 Bjørkastjern (6. løp/V5a-5/V5b-3) er en vinnerhest, og når treneren er tilbake i sulkyen, kan det også være duket for årets første seier.

- 12 Bjørkastjern har hatt vinnerform lenge, men her trekker sporet mye ned. Vi må prøve å komme fremover direkte ved å ta rygg på raske 8 Arnmin. Å gå i dødens affiserer ikke 12 Bjørkastjern, han gjør ikke mer enn han må uansett. Dette er et garderingsløp og han hører nok hjemme på fire-fem hester, synes Odd Arne Kjøsnes.

- Jeg har ikke kjørt 7 Frascati Smoke (7. løp/V5b-3) på ei stund, men jeg så hun gikk bra til tredje sist. Da satt hesten litt fast etter det jeg så. Sporet denne gangen er ikke til hennes fordel, så vi kjører etter best mulig premie og kanskje den siste trippelplassen, uttaler Odd Arne Kjøsnes

6 Aunpål (8. løp/V5b-4/DD-1) kjøres normalt av Andre H. Stensen, men han er på Färjestad og kusker Juni Blixten. Dermed får Kjøsnes sjansen bak Pål Even-sønnen. Ekvipasjen har vunnet løp tidligere og det var også over sprintdistanse, selv om hesten muligens trives bedre over full vei.

- Jeg tror nok at 6 Aunpål har bedre form enn raden tyder på. Han er en spåmann og kan galoppere, men feilfritt er han aktuell. Vi kjører til fra start og ser hvor vi havner, han tåler å gjøre litt selv også. Distansen skal ikke være noe stort minus, jeg har vunnet med ham på sprint en gang tidligere, kommenterer Kjøsnes.

Dagen avsluttes bak ulykkesfuglen 9 Tambrosia Line (9. løp/V5b-5/DD-2). Hun har holdt strålende form lenge, men har enten sittet hermetisk fast, blitt hindret av galopperende konkurrenter eller blitt spurtet ned av medsmygende ekvipasjer. Nå vil Kjøsnes gjøre alt han kan for å unngå førstespor og da kan det være duket for årets første seier.

- 9 Tambrosia Line har ikke akkurat hatt turen på sin side i år. Hun er en av de få i dette feltet som har dokumentert form og det er lettere imot. Det må løse seg litt fra bakspor, men jeg akter å komme meg ut i andrespor og unngå å bli innestengt. Hun spurter veldig bra og har vi fritt fram på oppløpet, er det en meget god vinnersjanse, mener Kjøsnes.

Kilde: rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.