RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøper fotballvold på nettet

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballpøbler starter bevisst opptøyer for så å selge videoopptak av slagsmålene på nettet etterpå. Se web-TV her.

Om få måneder begynner fotball-EM i Portugal, og myndighetene både i arrangørlandet og i England er livredde for hva engelske fotballfans kan finne på.

Sky News har avdekket handel med videoopptak av fotballopptøyer på Internet. Blant opptakene TV-kanalen har fått tak i er en video av en slåsskamp mellom fans av Birmingham-lagene Aston Villa og Birmingham City.

Planlagt
Ifølge politimenn på stedet, var slåsskampen ingen tilfeldighet, men snarere planlagt på forhånd. Videoen selges nå til hooliganer som vil nyte volden hjemme i sin egen stue. Sky News kjøpte opptaket fra et nettsted i Nederland.

Etterforskere tror videoene blir kopiert fra opptak politiet må gi til påståtte hooliganer før de møter i retten.

Vold avler vold
Myndighetene frykter at disse opptakene skal inspirere til mer fotballvold i framtiden. Psykolog Glenn Wilson sier at slike opptak kan fyre oppunder aggresjonen til bråkmakerne, og at det lett kan føre til mer vold.

Det er ikke bare i England ette er et problem. Sky News har vært i kontakt med en mann i Birmingham som hevder å ha slåssvideoer fra hele Europa.

Et arrangert masseslagsmål stammer fra Russland. Kamphanene filmet selv opptøyene og gjorde opptakene tilgjengelige på nettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere