RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjør da, Marit!

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Hun har ikke vunnet løp siden 2002, i kveld er det dags igjen.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Vi må helt tilbake til 2002 for å finne Marit Nilssen`s siste seier, men på ”marka” i kveld tror vi det kan være dags for en ny triumf.

Forus tirsdag: Toppkusk tror på seier

Kapasitet langt utover sitt relativt beskjedene grunnlag har nemlig 12 Bravo Turbo i V5-2 (og han står glitrende inne på pengene i dette løpet), og når favoritten 4 Grorud Silver ikke har gått feilfritt (en fjerdeplass som best) på dagens arena så langt i sin karriere iler vi til med et småfrekt bankerspill på førstnevnte. Järvsöfaks-sønnen kom tilbake etter veldig lang pause i den siste starten på Bjerke, og hvilket løp 6-åringen gikk for Marit Nilssen!

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Etter grov startgalopp fullførte Nilsen-traveren strålende via sporene til tredje på 30.8 full vei, og vi er ikke i tvil om at vår spenstige banker for dagen har en lav 28-tid inne med løp i kroppen (og det matcher ikke dagens konkurrenter). I kveld er det snakk om autostart, og da øker sjansene for et feilfritt løp betraktelig (og bakspor anser vi bare for å være en klar fordel). Dagens lange oppløp passer trolig 26-prosenteren i spillet som hånd i hanske (krefter i overflod der i gården), og dette er snakk om en ”nestegangshest i den røde boken” som vi bare må spille.

”Eliten” støter sammen
I V5-finalen dukker noen av våre bedre varmblodshester opp, og med løp i kroppen stiller 6 Loverboy Pellini til start med solide vinnersjanser. Alf Palema-sønnen innledet strålende i regi Eirik Høitomt før det buttet litt i mot i sommer, men innsatsen til sølv på flotte 14.3 full vei bak Maid For Tag sist bar bud om at 9-åringen ikke har sagt sitt siste ord i løpsbanen. Normalt skal Høitomt få overta teten ut av den første svingen fra årsdebuterende 3 S.J.`s Gold (god nok på sitt beste, men vi tror Malmin-traveren trenger løp i kroppen før den helt store formen innfinner seg), og da er i så fall favoritten hesten å fangen fra spiss.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen).

Annonse: Øivind Grøstad byr på en heidundrende vinner i V5-2

Fin form holder 5 Twist Chocolate, og en finere oppgave enn dagens får ikke Buzzin Brian-sønnen. 6-åringen var klart slått av favoritten i den siste starten, men dersom det skulle bli en vel tøff åpning på førstnevnte (Malmin kan finne på å svare ham ut) kan Gustavsen-traveren utfordre til slutt. Det ble et litt for tøft opplegg for 12 No Mans Land etter litt pause sist, men 5-åringen fullførte etter vårt skjønn anstendig. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den flotte Norvelous Hanover-sønnen.

Nettavisens spilleforslag til V5-løpene på Momarken kan du få kjøpt her!

Kan Twist Chocolate og Odd A. Sagholen utfordre favoritten i V5-5?
Kan Twist Chocolate og Odd A. Sagholen utfordre favoritten i V5-5?

Øvrige vurderinger
V5-1: : Et sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og med forventet tøft tempo på forestillingen setter vi 10 Dorado fremst. Love You-sønnen galopperte fra start i den siste starten, men etter at champion Eirik Høitomt kjørte seg opp innvendig gikk 5-åringen helpigg (buttet etter hvert i rygger) i mål som fjerde bak gode hester på flotte 15.8 full vei. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og vi mener Brinch-traveren er veldig spennende med sine 17 %!

Drar av gårde i tøft tempo gjør trolig 5 Mentor Ås, og da spørs det om ikke Conway Hall-sønnen finner dagens lange oppløp i drøyeste laget. 7-åringen har gått tre flotte sprintløp i år, men vi mener at dette kan være snakk om en favoritt i fare. På vei opp i form er 6 Fifty Cent (skuffet mye, men innsatsen til sølv i den siste starten var positiv), mens duoen 2 Commander In Chief og 8 Ofelia Vang skal regnes tidlig i feilfrie utgaver.

Tirsdagens oddstips: Gode odds på hockey i dag

V5-3: Vi støter her på et relativt åpent hoppeløp, men vi mener spillerne har gjort rett ved å gjøre 3 Okapi Garbo til favoritt. Great Challenger-datteren har vært matchet i veldig tøffe omgivelser i hele år, og gjort sine saker meget bra. Det er etter vårt skjønn ned en klasse ved denne anledningen, og dersom Kolnes-traveren er litt bedre enn sist så skal årets andre triumf kunne være innen rekkevidde.

Ikke som best har 5 Patrona vært nå på slutten, men på en arena Running Sea-datteren har gjort det meget skarpt på tidligere skal 5-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser (rapporteres å være på vei opp i form igjen). Lekkert til i løpet står både kapable 1 Pretty Nova og 2 Angel Ås, mens formsterke 7 Crazy Love A.F. skal regnes tidlig på tross av et spor litt langt ute.

V5-4: Veldig god til sølv på flotte 15.4 over dagens lange distanse var 5 Krutov i den siste starten, men Pine Chip-sønnen har vært veldig variabel i hele sin karriere. Vi tror ikke 7-åringen får teten fra 1 Lincoln Frontline, og da setter vi sistnevnte fremst. 6-åringen til Geir V. Gundersen løfter seg nå for hvert løp han går, og vi syntes Dexter Frontline-sønnen var solid ved sin siste triumf på 15.7 full vei på Biri. Andrevalget fikk trykk i omganger ved den anledningen, og det var sterkt å fullføre til enkel seier.

Veldig fin kapasitet er det på 12 Tinita Surprise, og med et oppløftende prøveløp i ryggen på 16.8 full vei skal 5-årshoppa passes etter litt pause direkte. Glitrende inne i løpet står 6 Star Crown, og på sitt beste er slett ikke Teigen-traveren ueffen i et løp som dette. Veldig fin form holder 10 Starbright Winner, og med litt på flyt på veien fra andre rekke kan fort den andre strake triumfen sitte for Silver Pine-sønnen.

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 375 og 1160 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere