RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjæresten fikk Bø gjennom marerittet

Foto: Simen Gofféng (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Skiskytteresset snakker om den tunge tiden på sidelinjen.

Etter å ha fått ødelagt den første halvdelen av sesongen med virusinfeksjonen TWAR, har Tarjei Bø kjempe hardt for å bli en medaljekandidat i VM i Nove Mesto.

Stryningen bidro til norsk VM-gull i mixed-stafetten, mens det ble 18.-plass på sprinten og 17.-plass i jaktstarten. På normaldistansen forbedret han seg til en 12.-plass.

Nå gjenstår stafetten og søndagens fellesstart.

Han innrømmer at det var tungt da det i fjor ble klart at store deler av sesongen gikk rett vest.

- Det var ganske heavy på høsten, når jeg skjønte at sesongstarten gikk fløyten, sier Tarjei Bø (24) til Nettavisen, men forteller at sykdomsperioden ble enklere av idyllen på hjemmebane.

Mer enn skiskyting
I november ble det nemlig kjent at Bø hadde funnet tonen med Lillehammer-jenta Kristin Chantell Grimstad, noe som gjorde en mørk tilværelse langt lysere.

- Det er klart at det å ha noen å være sammen med gjorde det lettere å komme seg gjennom en tung periode. Å kunne komme hjem til noen som ikke bryr seg så masse om skiskyting, men som bryr seg om at jeg skal ha det bra, er utrolig deilig, forteller Bø.

3561583

- Vi kan prate om andre ting, og det gjorde at jeg fikk fokuset vekk fra det at jeg gikk glipp av så mye skiskyting. Det er så mange andre ting som er viktige er i verden, og det er lettere å se dette når man har noen å snakke med utenfor skiskyttermiljøet, fortsetter han.

Fysisk topp
Tarjei Bø gjorde comeback etter skadeoppholdet med deltagelse i Oberhof. I Ruhpolding uka etter gikk han en gnistrende stafettetappe, og fikk en god bekreftelse på at treningen han har gjort, har vært riktig.

VM-gullet i mixed-stafetten sørget for å gi ham full valuta for treningsinnsatsen.

- Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene i Ruhpolding, forholdene tatt i betraktning, sier Bø, og tenker på at han har gått glipp av nesten 300 treningstimer i forhold til en «vanlig» sesong.

- Det har blitt mye trening for meg selv og jeg har måtte være tålmodig. Jeg vet at jeg kommer til å nå en fysisk topp i VM, så det skal bli veldig spennende å se hvor langt det holder.

Gira
24-åringen understreker at han ikke var med til tsjekkiske Nove Mesto for å være listefyll, og mener medaljesjansene i høyeste grad er til stede i VM-avslutningen.

- Jeg tror nok de hardeste konkurrentene, som Martin Fourcade og Emil (Hegle Svendsen), blir hakket for hvasse i løypa. Men vi skal jo skyte også, og gjør jeg det bedre en dem, tror jeg at jeg kan slå dem. Det er bare en grunn til at jeg er med i VM, og det er at jeg vil ta medalje, bedyrer Bø.

Nettavisen følger aller renn VM i skiskyting direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere