RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte to kilometer på flatt hjul

Sist oppdatert:
Gabriel Rasch slet seg over den magiske grensen og beholdt 7.-plassen.

Det passer sjelden, når uhellet først inntreffer.

Ei heller for Gabriel Rasch.

34-åringen punkterte innenfor de siste fem kilometerne under torsdagens etappe i Qatar. Før den tid hadde Garmin-Cervélo-rytteren opplevd å sykle rundt i «den virtuelle ledetrøya» og vinne en innlagt spurt (!):

- Jeg tenkte litt på sammendraget da jeg lå der fremme, men jeg lå jo der ettersom vi måtte ha med en foran, forteller Rasch til procycling.no.

- Og spurten. Hvorfor valgte du å utfordre Gert Steegmans?

- Jeg spurtet fordi jeg visste at Steegmans lå nærmest meg i sammendraget. Jeg visste ikke helt hvor nære, så jeg ga det et forsøk, svarer han.

Stuntet ga ham tre bonussekunder i sammendraget.

Fikk dårligere tid enn førstepuljen
Men dramatikken var ikke over.

19 mannsbruddet til Rasch fikk etter hvert selskap av sterke ryttere som Heinrich Haussler, Mark Renshaw, Daniele Bennati og Tom Boonen. Det var også disse kampen om etappeseieren skulle stå mellom.

Les også: Gabriels sterke søknad

Da var nordmannen allerede ute av dansen. Praktisk talt på trekilometersmerket hoppet Hole-gutten av sykkelen og veivet febrilsk mot nærmeste Garmin-bil.

- Jeg kjørte over trekilometersmerket før jeg skiftet hjul, og da lå jeg fremdeles i første gruppe. Dermed skal jeg ha samme tid som dem. Jeg tipper det blir gjort om, fortalte Rasch til procycling.no.

Flatt hjul på motorveien
Noen minutter senere har arrangøren rettet opp listene sine. På den første lå nordmannen på 8.-plass, 1 minutt og 23 minutter bak Renshaw. Den offisielle versjonen plasserte Garmin-rytteren på 7.-plass - kun 40 sekunder bak sammenlagtlederen.

- Perfekt! Det var to seige kilometer på flatt hjul i den gruppa der. Vi holdt 60 kilometer i timen på motorveien, lød responsen til Gabba da procycling.no overbrakte ham nyheten.

Les også: Ut av skyggen til Cavendish

- Det var synd jeg fikk de sekundene i går (onsdag), legger han til.

Nedtur ble det også da Haussler tapte den avgjørende spurten mot Mark Renshaw. HTC High Road-rytteren har nå seks sekunder ned til Raschs lagkamerat i sammendraget foran den siste etappen i Qatar.

Du finner alle resultatene fra Tour of Qatar på denne siden!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere