RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte ut i umulige forhold

Foto: Paulo Duarte / AP
Sist oppdatert:
Petter Solberg ledet Rally Portugal under fullstendig trøstesløse forhold – men fikk så trøbbel.

Voldsomme nedbørsmengder ispedd tåke tjukk som grøt gjorde andre dag av Rally Portugal til en utfordring få av verdens beste rallyførere har sett maken til.

Petter Solberg var andremann sammenlagt etter torsdagens etapper – og kom godt i gang i griseværet på dag to. Usedvanlig gjørmete veier og sikt på bare noen meter ga imidlertid voldsomme utslag.

Solberg var tredjemann på dagens første fartsprøve – men var ufattelige ett minutt og åtte sekunder etter etappevinner Dani Sordo. Underveis hadde han også fått seg en støkk.

Kjørte av veien
- Jeg kjørte av veien i en høyresving og tapte ti sekunder. Det var så gjørmete, glatt, helt utrolig. Etter den episoden tok jeg det roligere, for det var for skummelt å risikere mye, sa Solberg til wrc.com.

Til tross for problemene, overtok østfoldingen sammenlagtledelsen i rallyet – hele 25 sekunder foran forfølgerne.

Spydebergingens lagkamerat i Ford, Jari-Matti Latvala, ledet etter første dag, men ble et av de første ofrene for forholdene. Finnen forsvant av veien på åpningsprøven – og fikk sitt Rally Portugal ødelagt.

Dessverre skulle det bare bli begynnelsen på problemene for Ford-teamet. På etappe nummer to var det nemlig Petter Solbergs tur. 2,4 kilometer før skled spydebergingen av veien og ble sittende bom fast.

Østberg på andre
De første rapportene tydet på at ingen publikummere kunne hjelpe 2003-verdensmesteren tilbake på veien. Dermed måtte også han bryte i Portugal.

Ny leder er nå Mikko Hirvonen – til tross for at finnen tapte ikke mindre enn halvannet minutt til etappevinner Dani Sordo. Sistnevnte hadde imidlertid sin del av trøbbelet torsdag, og er ni minutter bak i sammendraget.

- Noen ganger ser man bare ti meter foran seg. Dette er jo rally, og man skal jo gi full gass, men det er umulig, sa Hirvonen.

Trøbbel har imidlertid ikke Mads Østberg hatt i like stor grad som konkurrentene. Mossingen er nå oppe på en uhyre sterk andreplass sammenlagt – bare 31 sekunder bak ledende Mikko Hirvonen.

Videre følger Evgenij Novikov og svenske Patrick Sandell på de neste plassene. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere