*Nettavisen* Sport.

Kjus boikotter nye dopingregler

Foto: Roy Kvatningen/TV 2 Nettavisen

Alpinstjernen Lasse Kjus nekter å følge de nye knallharde dopingreglene som trer i kraft i sommer.

27.05.04 11:35

Les også:Skeptisk til nye dopingregler

Kjus sier til VG at det er viktigere for ham å bevare privatlivet enn å fortsette idrettskarrieren.

Fra 1. juni i Norge og 13. august på verdensbasis er toppidrettsutøvere pliktige til å informere de rette myndigheter om hvor de til enhver tid oppholder seg. Det slår WADAs (Verdens antidopingbyrå) nye reglement fast.

- Jeg kommer konsekvent ikke til å følge dette, sier Lasse Kjus. Nettopp følelsen av å bli overvåket i privatlivet gjør at han virkelig setter ned foten.

- Jeg er fullstendig imot at vår frihet skal innskrenkes på denne måten. Og jeg gidder ikke holde på om det skal være slik.

Lasse Kjus mener de nye reglene er en for stor krenkelse av privatlivets fred. Han ønsker ikke å ta den økte belastningen som toppidrettsutøverne nå må finne seg i for å forsøke å gjøre idretten dopingfri.

Leder for Antidoping Norge, Anders Solheim har følgende kommentar til Kjus’ uttalelser: –Jeg kan ikke si noe annet enn at regelen er klar. Den er fastsatt av WADA og vi har forpliktet oss til å følge dem.

Det vil ikke Kjus.

- Jeg har ikke noe å skjule. Men vi er jo så tilgjengelige som vi er - gjennom ulike særforbund - at de som ønsker å teste oss, har alle muligheter til å gjøre det i dag, sier han til VG.

- Men når de ikke engang har ressurser til å følge opp testingen i dag, så lurer jeg på hvordan dette kommer til å slå ut. Jeg ikke blitt testet en eneste gang på sommeren de fem siste årene.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag