RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjus fratatt lappen

Foto: Roy Kvatningen/TV 2 Nettavisen
Alpinesset Lasse Kjus er fratatt lappen etter at han ble tatt for råkjøring i Gudbrandsdalen.

Kjus har fått inndratt førerkortet etter at han ble tatt og siktet for råkjøring i Gudbrandsdalen.

Alpinstjernen er målt til å ha kjørt i underkant av 120 kilometer i timen i 80-sonen.

- Urettferdig
På bakgrunn av kjøringen har Oslo tingrett bestemt at politiet kan beholde førerkortet til Kjus frem til 5. juni i år.

- Avgjørelsen vil bli påkjært til lagmannsretten fordi vi mener det hefter seg usikkerhet til bruk og plassering av måleapparatet, sier advokaten til Kjus, Jens-Ove Hagen, til TV 2 Nettavisen.

Hagen ønsker ikke å si nøyaktig hvor fort Kjus ble målt til den aktuelle dagen, men sier det dreier seg om «en påstått hastighet i underkant av 120 kilometer i timen i 80-sonen».

- Dette er så vidt over grensen for beslag av førerkort. Og varigheten på tre måneder som retten har akseptert, er minimum for inndragning, sier Hagen.

Advokaten sier at Kjus opplever situasjonen som vanskelig.

- Han opplever det som vanskelig og litt urettferdig fordi han her står i fare for å bli forhåndsdømt, sier Hagen.

Kjus: - 100 og 105 kmt/t
Det var 8. mars i år at Kjus'ern hadde det for travelt i Gudbrandsdalen.

Ovrefor politiet har toppalpinisten forklart at det var en av passasjerene i bilen som gjorde ham oppmerksom på lasermålingen.

- Siktede så da umiddelbart på kilometermåleren, og forklarte at han kjørte mellom 100 og 105 km/t, heter det i den ferske kjennelsen fra Oslo tingrett.

Fra kjennelsen fremgår det også at Hagen sår tvil om at lasermålingen ble riktig gjennomført.

Advokaten har blant annet vist til at politibilen hvor det ble målt fra, stod høyt over veibanen og at det kan medføre feil ved målingen.

- Forsvarer har fremholdt at det kan foreligge feilkilder ved målingen. Forsvarer har satt spørsmålstegn ved hvorvidt målingen kan ha blitt utført med for stor vinkel i forhold til instruksen. Han har videre stilt spørsmål om hvorvidt politibetjenten kan ha holdt måleapparatet i ro under målingen ved denne typen vinkel, samt at det ut fra dokumentene er usikkert om det ble benyttet skulderstøtte under målingen, heter det i kjennelsen.

- Holdt laseren i ro
Politietterforskeren på stedet har derimot forklart at bilen ble målt forfra i forlengelsen av en rett strekning. Politimannen hevder han holdt laseren helt i ro med støtte i vinduskarmen på bilen.

- Dersom siktede domfelles i samsvar med siktelsen, vil førerkortet etter forskriftene til vegtrafikkloven blir å inndra i 3-5 måneder, heter det i kjennelsen. Og videre:

- Siktede er alpinist på landslaget. Han reiser mye både i forbindelse med trening og i forbindelse med arrangementer i regi av Skiforbundet og/eller sponsorer. Han har videre oppgitt å være styreformann i et selskap på Hafjell som fordrer hans ukentlige tilstedeværelse.

Det er i forbindelse med at politiet har bedt om beslag av Kjus sitt førerkort frem til saken mot ham er avgjort, at saken nå har vært oppe i Oslo tingrett.

Ifølge advokat Hagen har politiet antydet en bot på 3000 kroner i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere