Kjus leder verdenscupen

- Det er klart det er spennende å lede verdenscupen, men jeg kommer ikke til å fokusere for mye på det, sier Lasse Kjus. Han er mer opptatt av utforformen.

Lasse Kjus ble nummer to i lørdagens utfor, og fulgte opp med en tredjeplass i kombinasjonen søndag. Ettersom Bode Miller snek seg foran Benjamin Raich, snek Lasse Kjus seg til topps i verdenscupen.

Gode ski i Chamonix
Selvtilliten er på topp før de neste rennene i Wengen og Kitzbühel.

- Det er klart det er spennende å lede verdenscupen, men jeg kommer ikke til å fokusere for mye på det. Jeg vil vel si at det er mye viktigere for meg at skiene går bra også på tørr snø, som jeg venter vi får i Wengen.

Skiene hans fungerte utmerket på den våte snøen i Chamonix.

- Dersom skiene fungerer like bra i Wengen, og jeg kan fortsette å kjøre bra i utfor, kan jeg tenke på verdenscupseieren for alvor, sa Lasse Kjus til NTB etter Chamonix-helgen.

Har vunnet to ganger før
Han har vunnet den totale verdenscupen to ganger tidligere. I 1996 gikk han til topps for første gang, og tre år senere, i 1999, gjentok han bedriften. Nå leder han med ett poeng foran østerrikeren Benjamin Raich, men det gjenstår mange renn.

Hermann Maier, som lå best an i verdenscupen før de tre rennene i Chamonix, falt ned til tredjeplassen, men han er ikke så mange poengene bak de to beste han heller.

- Jeg er ganske fornøyd med kjøringen min her også søndag, for det er første gangen på mer enn to år at jeg har klart å kvalifisere meg til en finaleomgang i slalåm, sa Kjus til NTB etter kjøringen søndag.

Les mer om søndagens renn her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.