Kjus seks hundredeler fra seier

Foto: Reuters/Scanpix

Lasse Kjus hadde ikke marginene på sin side i helgens kombinasjon. Etter siste omgang av slalåmen endte Kjus på tredjeplass, seks hundredeler bak vinneren.

11.01.04 16:38

Lasse Kjus var favoritt i kombinasjonen etter andreplassen i lørdagens utforrenn, men endte på tredjeplass etter at både Benjamin Raich og Bode Miller gikk forbi i løpet av to slalåmomganger.

Stiansen kjørte ut
Raich slet voldsomt i andre omgang, men karret seg i mål og slo Kjus med tre hundredeler sammenlagt. Det var tidsnok til å slå Kjus, men ikke tidsnok til å vinne kombinasjonen.

Kombinasjonen vant nemlig Bode Miller, som lå nøyaktig to sekunder bak Kjus etter utforen. Miller gikk forbi Lasse Kjus med seks hundredeler.

Kjus tok likevel over ledelsen i verdenscupen totalt, og med 581 poeng leder han ett poeng foran Benjamin Raich. Hermann Maier ligger på tredjeplass med 555 poeng.

I selve slalåmrennet var Tom Stiansen best av de norske i første omgang, med en sjuendeplass, men Stiansen kjørte ut i andre omgang. Han var ikke den eneste som slet.

Vanskelige forhold
Både Rainer Schoenfelder og Kalle Palander, som lå på henholdsvis første- og andreplass etter første slalåmomgang, slet voldsomt med regnet i andre omgang og falt langt tilbake.

Ingen av de ni beste i første omgang var blant de 13 beste i andre omgang. Det sier litt om hvordan værforholdene preget andreomgangen.

Slalåmen ble vunnet av Giorgio Rocca, som kjørte seg opp fra fjerdeplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.