Gå til sidens hovedinnhold

Kjus sikter mot toppen

Lasse Kjus er i storform om dagen, og har levert gode treningsresultater i utfor. Men fredagens renn i Chamonix er avlyst.

Kjus-ern er i storform, og har meldt seg på i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Lasse hadde to gode gjennomkjøringer i torsdag. Formen hans er bra, sier landslagssjef Atle Skårdal til TV 2 Nettavisen.

Men fredagens renn er avlyst. Rennet skulle vært avviklet som erstatning for det utsatte rennet i italienske Bormio 27. desember. Nå blir det isteden utfor i Wengen 16. januar.

Maiers favoritt

I desember klatret Lasse Kjus til topps på seierspallen for første gang på tre år i verdenscupsammenheng. Siden den gang har det blitt en 17., en 9. og en 5. plass.

Nordmannens gode sesonginnledning har ikke gått upåaktet hen. I går gikk Hermann Maier ut og annonserte Lasse Kjus som sammenlagtfavoritt i årets verdenscup.

- Det er en nytelse å se ham kjøre. Jeg er litt Kjus-fan. Ingen kjører så elegant som ham, og han minner meg litt om meg selv i mine beste dager. Om han fortsetter slik, blir han vanskelig å slå, sier «Herminator» til ORFs nettsted ifølge VG.

Må på pallen

Skårdal utelukker ikke at akkurat det kan skje - men ofrer ikke så mye energi på verdenscupen. Ennå.

- Lasse har vunnet før, og kan meget godt gjøre det igjen. Men vi må fokusere på ett og ett renn, ikke tenke sammenlagt ennå. Det er viktig med fullt fokus for å sikre toppresultater, og det må man ha skal man henge med i toppen, understreker Skårdal.

Bare 77 poeng skiller Lasse fra Hermann Maier, som leder verdenscupen. Benjamin Raich, Kalle Palander og Hans Knauss er også foran nordmannen. Skal Kjus avansere, holder det ikke med jevnt gode resultater. Da må han ha flere pallplasseringer.

Lørdag kjøres den ordinære Chamonix-utforen, mens det søndag skal konkurreres i slalåm - som sammen med lørdagens utfor inngår i kombinasjonscupen.

Lasse Kjus så langt i verdenscupen:

26. oktober:

Sölden

Storslalåm

Kjørte ut

22. november:

Park City

Storslalåm

12. plass

23. november:

Park City

Slalåm

Ikke til finalen

29. november:

Lake Louise

Utfor

6. plass

30. november:

Lake Louise

Super-G

5. plass

5. desember:

Beaver Creek

Utfor

6. plass

6. desember:

Beaver Creek

Utfor

14. plass

7. desember:

Beaver Creek

Super-G

6. plass

14. desember:

Alta Badia

Storslalåm

5. plass

15. desember:

Madonna

Slalåm

Kjørte ut

19. desember:

Val Gardena

Super-G

1. plass

20. desember:

Val Gardena

Utfor

17. plass

21. desember:

Alta Badia

Storslalåm

9. plass

3. januar:

Flachau

Storslalåm

5. plass

4. januar:

Flachau

Slalåm

Ikke til finalen

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser