Gå til sidens hovedinnhold

Kjuser'n på femte i storslalåm

Kalle Palander fra Finland vant mennenes verdenscuprenn i storslalåm søndag. Lasse Kjus ble nummer fem.

Palander hadde bestetid i første omgang og imponerte da han var fjerde best i annenomgangen hvor forholdene ble mye dårligere mot slutten. Sammenlagt seiret han 0,92 sekund foran italienske Davide Simoncelli.

Frederic Covili, Frankrike ble nummer tre og Bode Miller, USA nummer fire.

Kjus hadde 7. plass etter første omgang og kjørte inn til ledertid i finaleomgangen. Den holdt til bare fire løpere sto igjen på toppen, men de tok seg alle inn foran nordmannen som endte 1,69 sekund bak Palander.

- Jeg er ganske fornøyd. Jeg kunne nok sikkert kjørt litt tøffere, men jeg synes jeg er i stadig forbedring, sier Kjus, som etter gode fartsresultater i USA sist helg uttalte at han håper å finne selvtilliten i Europa.

- Det funker bedre og bedre. Sakte, men sikkert gjør jeg fremskritt i kjøringen min, sier Kjus, som var 1,69 bak vinneren Kalle Palander.

Plasseringen er Kjus’ beste i storslalåm hittil denne sesongen. I åpningsrennet i oktober kjørte han ut i finaleomgangen, mens han ble nummer 12 i neste storslalåmrenn.

For Aksel Lund Svindal ble finaleomgangen en god opplevelse. Unggutten lå på en skuffende 24. plass etter første omgang, men kjørte ned til femte beste tid i finalen. Dermed avanserte han til 13. plass, 2,26 bak Palander.

Truls Ove Karlsen endte på 24. plass. Bjarne Solbakken og Andreas Nilsen var henholdsvis 3,56 og 3,72 bak i 1. omgang, og fikk ikke kjøre 2. omgang.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis