Giro del Trentino er et ritt hvor majoriteten av rytterne som jakter heder og ære i Giro d'Italia finstiller formen foran treukersrittet. Rittet startet tirsdag med en kort tempoetappe.

RadioShacks rutinerte tysker Andreas Klöden fortsatte sin gode sesongstart med seier på første dag i Trentino. Han var nest best av alle i Paris-Nice og vant Baskerland rundt tidlig i april.

35-åringen var ett sekund raskere enn tempotalentet Adriano Malori (Lampre-ISD) i den 13,4 kilometer lange løypa.

Klödens lagkompis Tiago Machado fulgte på tredje. Åtte sekunder bak, mens Vincenzo Nibali ble fjerdemann. Liquigas-rytteren endte ni sekunder bak Klöden.

Reprise av 2009?
Klöden vant den innledende tempoetappen også i 2009. Den daværende Astana-rytteren slo lagkamerat Janez Brajkovic med ett lite sekund på den 16 kilometer lange etappen.

Tyskeren hadde en negativ formutvikling for to år siden. Etter den gode starten med seier på første etappe tapte Klöden stort og endte til slutt 3,42 bak seirende Ivan Basso i sammendraget.

Klöden har vist seg å være solid denne sesongen. Resultatene fra Paris-Nice og Baskerland tatt i betraktning kan vi forventene at Klöden vil kjempe om en oppskutt sammenlagtplassering i Giro del Trentino 2011.

Tøff løype
De tre resterende etappene er meget tøffe. De to siste til Fai della Paganella og Madonna di Campiglio vil skille guttene fra mennene i feltet.

Alexander Kristoff kjører rittet for BMC, men de harde etappene passer ikke veldig bra for den tidligere Joker-rytteren.

Resultater, 1. etappe
1 Andreas Klöden (RadioShack) 15,24
2 Adriano Malori (Lampre-ISD) +1
3 Tiago Machado (RadioShack) +8
4 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +9
5 Luca Ascani (D'Angelo & Antenucci) +12

Sammenlagt
1 Andreas Klöden (RadioShack) 15,24
2 Adriano Malori (Lampre-ISD) +1
3 Tiago Machado (RadioShack) +8
4 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +9
5 Luca Ascani (D'Angelo & Antenucci) +12